Aktywne Wpisy

Emerald84 +23

denazyfikacja +53
W systemie kaucyjnym największym nieporozumieniem jest to, że po oddaniu butelek dostaje się ten taki paragon z podsumowaniem odzyskanej kwoty, więc w skali całego kraju takich paragonów drukuje się całe sterty. Przecież to jest jest jakiś absurd kompletny, nie wiem dlaczego nikt nie porusza tego tematu bo to chyba najbardziej pokazuje nieudolność tego całego systemu xD Tyle lat się mówi że barwniki stosowane w paragonach są szkodliwe dla ludzkiego zdrowia i środowiska
źródło: image_picker_D8C362DB-2DBD-44BF-8D60-C8DEA6B37336-16151-0000027096A4FF38
Pobierz

Polskie #it to porażka… jestem javowcem i dla juniorów w całej #polska jest może max 40 ogłoszeń… z czego na 35 już dawno aplikowałem, to jest jakiś dramat, a chętnych na jedno miejsce to jest ze 300, albo i więcej.
#takaprawda #programowanie #programista15k #zalesie
─────────────────────
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: Dipolarny
· Autor wpisu pozostał anonimowy dzięki Mirko Anonim
Pozostałe 5 widziałem już dawno temu więc albo kołchoz, po którym ludzie uciekają po miesiącu albo odświeżają dla sportu
Więc śmiało można powiedzieć że nie ma żadnego ogłoszenia na juniora ( ͡° ͜ʖ ͡°)
─────────────────────
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: RamtamtamSi
@silentoo: nie ma prawie w ogóle ogłoszeń, a na te co są jest ze 300 chętnych, niby jak mam zdobyć doświadczenie w takich warunkach, jak nawet dostanie się na pierwszy etap graniczy
myślisz, że wysyłanie gołego cv na ogłoszenia wiszące tylko żeby wisieć coś daje? Trzeba zalewać swoją osobą cały rynek jeśli nie ma się wyników. Jakbyś PRZECZYTAŁ ZE ZROZUMIENIEM mój post to byś wywnioskował, że lepiej wysyłać CV do firm, które szukają nawet seniora czy mida niż nie wysyłać ich wcale. Nóż może
@mirko_anonim: wyszukaj kontraktornie w większych miastach i wysyłaj do nich nawet bez ogłoszenia
@OlekAleksander: nie chodzi o wymagania, bo wiedzę to ja mam, ale chodzi o to, że nie ma w
@mirko_anonim: W p---e. Gdybyś miał załapać się na eldorado, to byś poszedł na studia (niekoniecznie informatyczne), a później na staż do przeciętnego korpo jak sabre, motorola, samsung, nokia czy jakiś comarch. Jak nie potrafisz się załapać na eldorado, to już dla ciebie za późno.
- przez LinkedIn nawet jeśli nie mają ogłoszeń
- na mida a później zaproponować, żeby cię wzięli jako juniora
- na testera automatycznego a później zmienić
- na deva innej technologii a później zmienić. Jeśli znasz Javę, to możesz się nauczyć Kotlina, C#, Pythona, a od biedy nawet frontend przejdzie.
Zrobisz jakieś doświadczenie, później możesz łatwiej zmienić kierunek.