Wpis z mikrobloga

Jak to jest, że "lewacy" tak bardzo upodobali sobie, by zniszczyć obecną cywilizację, która rozwija się już kilka tysięcy lat. Na miejsce starej moralności, chcą utworzyć "nową" moralność sytuacyjną, tzn. moralne jest to, co partia uznaje za moralność.
Jednym z frontów jest tzw. prawo do aborcji, co w rzeczywistości oznacza, zabicie dziecka... człowieka. Oczywiście spór jest tylko ideologiczny, bo żadna ze stron, nie może udowodnić moment, w którym mówimy o człowieku. Prawa strona twierdzi, że od zapłodnienia, a lewa strona, że? Uczciwie trzeba stwierdzić, że niektórzy chcą od 12 tygodnia, a niektórzy do urodzenia. Żadna ze stron nie rzuca żadnym dowodem, kiedy mówimy o człowieku, więc gdzie jest prawda? Czy to źle, by przyznać, że skoro nie wiemy, moralnie jest założyć, że życie zaczyna się od poczęcia?

Teraz ja! Popieram całym sercem Konfederację, ale gdyby jej nie było, poparłbym PiS i tylko dlatego, że ważniejszym dla mnie jest czyste sumienie, niż potencjalna strata gospodarcza. Jeżeli linia podziału przechodzi przez te pole minowe, muszę opowiedzieć się po tej stronie, kosztem wygody, gdyż moja moralność jest ważniejsza, niż to co mogę włożyć do gara. Decyzja jest o tyle łatwiejsza, że PiS i PO nie różnią się w rozdawnictwie, a jedynie w programach światopoglądowych, więc niech giną.

Nie mogę jako facet zagłosować na #lewica, czy #po i przystawki z #psl, #polska2050 - gdyż ONI degradują mnie jako mężczyznę i chcą odebrać mi moją rolę społeczną, nie dając mi nic w zamian i odbierając wszystko. Chcecie równości? To szukajcie jej w wieku emerytalnym i obowiązkowej obronie ojczyzny, nie mówiąc o sądach i opiece ojcowskiej, gdzie trwają dramaty, których nie mogę sobie wyobrazić, będąc szczęśliwym ojcem trójki dzieci.

#bekazlewactwa #bekazpodludzi #konfederacja #bekazpo #neuropa #konserwatyzm #polityka
p.....r - Jak to jest, że "lewacy" tak bardzo upodobali sobie, by zniszczyć obecną cy...

źródło: status-embrionu

Pobierz
  • 74
  • Odpowiedz
@Sandrinia:

nie podoba Ci się aborcja to jej nie rób

A jak tobie się nie podobają morderstwa to ich nie popełniaj.
Prawo, w krajach demokratycznych jest wyrażeniem woli ogółu społeczeństwa, także w fundamentalnych sprawach etycznych. Na przykład prawo do życia. W niektórych krajach państwo, wyrokiem sądu może odebrać prawo do życia, skazując na śmierć. W większości można legalnie zabić innego człowieka, jeśli bezpośrednio zagraża życiu (lub zdrowiu) innego. W niektórych przepisy
  • Odpowiedz
@podatnik_fundator
podpowiem tylko, że właśnie dlatego, że nie jest wykazany ponad wszelką wątpliwość moment powstania świadomości, przyjmuje się 12 tygodni. Wiadomo, że świadomość powstaje znacznie później - ale ponieważ nie ma dokładnego momentu, więc granicę wyznaczono z dużym zapasem.
  • Odpowiedz
@podatnik_fundator: Nie popierasz aborcji to jej nie rób. Nie lubisz alkoholu to go nie pij. Nie lubisz wakacji na plaży to tam nie jedź. Ale innym pozwól robić to co oni uważają za słuszne. Cały problem z #prawica polega na tym że chcą zakazu aborcji ale jeśli im się trafi niechciana ciąża to dla nich to jest "wyjątkowy przypadek".
  • Odpowiedz
@podatnik_fundator: Dlaczego stawiasz swoją moralność ponad 'moją'? Dlaczego, skoro ty uważasz aborcję za 'zło totalne' narzucasz wszystkim innym swoje zdanie? Przyznam, że nie wiem jak bym się zachował gdyby moja różowa wróciła po badaniach z informacją, że dziecko ma bezmózgowie, zespół Downa czy inne wady letalne, ale nie wyobrażam sobie żebym mógł komuś zabronić wykonania aborcji dla mojego czystego sumienia. Nie wiem, ale chyba zdecydowanie gorzej czułbym się z informacją, ze
  • Odpowiedz
przyjmuje się 12 tygodni

@maciejg: Wtedy też zaczyna się rozwój układu nerwowego. Przed tym czasem ciężko nazwać płód człowiekiem
  • Odpowiedz
@matys210

@Sandrinia dla mnie aborcja okej będzie tylko wtedy kiedy bez konsekwencji będę mógł zabić drugiego człowieka bo taką podjąłem decyzję

czyli bynajmniej nie chodzi o to, że szanujesz czyjeś życie...
  • Odpowiedz
Widzę że dla niektórych największą możliwą zbrodnią jest pozbycie się z kobiety organizmu żywego który do 12 tc ma świadomość i odczuwanie na poziomie ameby, więc wdawać się w zbędne dyskusje nie będę, bo ani ja, ani wy, przeciwnicy wyboru, zdania nie zmienicie. Szkoda tylko że nie szkoda wam życia na zamartwianie się tym co robią inni, na próby ustawiania im życia i mrzonki o niepodzielonym utopijnym społeczeństwie. Ludzie są różni i
  • Odpowiedz
@Werdna tak, wszystkim chodzi wyłącznie o to, żeby pompować na żywca, bo fajnie, a potem zrobić aborcję, bo to taki przyjemny zabieg, prawie jak masaż w spa xD
  • Odpowiedz
@podatnik_fundator: Wypowiadanie się o cywilizacji, kulturze i historii zostaw ludziom, którzy mają do tego predyspozycje i wiedzę. Idź sobie pooglądaj jakieś fame mma czy coś

I nie mówie tego, bo sie nie zgadzam. Napisałem to bo w tym poście jest co najmniej 10 błędów logicznych. Chyba że to bait to daję takie 5/10
  • Odpowiedz
@Bardzo_Wsciekla_Mebloscianka: To właśnie gadanie proaborcjoniści odwracają kota ogonem gadając o samostanowieniu i decydowaniu o własnym ciele.
Stanowisko antyaborcyjne - płód jest człowiekiem.
Stanowisko proaborcyjne - płód nie jest człowiekiem.
problem w tym, że o ile stanowisko antyaborcyjne jest proste - człowieczeństwo zaczyna się w momencie zapłodnienia, tak środowisko pro-choice nie ma jednego jasnego momentu uznania płodu za człowieka (poza ekstremistami chcącymi aborcji do dnia narodzin). Dlatego uciekają się do emocjonalnych argumentów
  • Odpowiedz
@Cointreau @Sandrinia wasze argumenty można odbić - jak ci się nie podoba to nie morduj/nie kradnij/nie bij dzieci
OP twierdzi, że dla niego to sprawa pierwszego rzędu i można zrozumieć, że dla niego aborcja jest równoznaczna z zabójstwem dziecka, w waszym życiu nic nie zmieni śmierć dziecka jakiegoś skądś tam, a jednak nie mówicie "niech robi, kto chce".
To tak tylko, żebyście zrozumieli, że to, co piszecie, jest bez sensu dla osób,
  • Odpowiedz
@podatnik_fundator: tak tak, bo tysiące lat była jedna moralność, zadnego rozwoju i zmian xDDDDD A aborcja zawsze była zakazana xD

Żadna ze stron nie rzuca żadnym dowodem

@podatnik_fundator: xDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDd
Weź typie poczytaj cokolwiek może najpierw? Polecam dzieła Petera Singera na początek, tam masz zrozumiałym jezykiem wyjaśnione dlaczego usunięcie płodu to nie żadne zabójstwo
  • Odpowiedz