Aktywne Wpisy
apaez +599
Na pytanie co z wiekiem emerytalnym, czy zostawić obecny wiek emerytalny Petru odpowiedział, aby zrównać, a Mentzen powiedział żeby zostawić jak jest XD Nie wiedziałem, że to taki cucoldzik, no nic chyba jednak na niego nie zagłosuje
#mentzen #polityka #konfederacja #pieklomezczyzn
#mentzen #polityka #konfederacja #pieklomezczyzn
smutny_kojot +181
Nie trzeba być #anastazjazgrecji żeby doświadczyć ubogacenia kulturowego od czarnego inżyniera, nie trzeba być #p0lka ani nawet dorosłą kobietą. Sytuacja z Bordeaux sprzed paru dni nagrana kamerą domofonu ( ͡° ʖ̯ ͡°)
Alternatywny link gdyby streamable usunęło: https://streamin.one/v/8cea8ee3
#bekazlewactwa #bekazpodludzi
Alternatywny link gdyby streamable usunęło: https://streamin.one/v/8cea8ee3
#bekazlewactwa #bekazpodludzi
Jednym z frontów jest tzw. prawo do aborcji, co w rzeczywistości oznacza, zabicie dziecka... człowieka. Oczywiście spór jest tylko ideologiczny, bo żadna ze stron, nie może udowodnić moment, w którym mówimy o człowieku. Prawa strona twierdzi, że od zapłodnienia, a lewa strona, że? Uczciwie trzeba stwierdzić, że niektórzy chcą od 12 tygodnia, a niektórzy do urodzenia. Żadna ze stron nie rzuca żadnym dowodem, kiedy mówimy o człowieku, więc gdzie jest prawda? Czy to źle, by przyznać, że skoro nie wiemy, moralnie jest założyć, że życie zaczyna się od poczęcia?
Teraz ja! Popieram całym sercem Konfederację, ale gdyby jej nie było, poparłbym PiS i tylko dlatego, że ważniejszym dla mnie jest czyste sumienie, niż potencjalna strata gospodarcza. Jeżeli linia podziału przechodzi przez te pole minowe, muszę opowiedzieć się po tej stronie, kosztem wygody, gdyż moja moralność jest ważniejsza, niż to co mogę włożyć do gara. Decyzja jest o tyle łatwiejsza, że PiS i PO nie różnią się w rozdawnictwie, a jedynie w programach światopoglądowych, więc niech giną.
Nie mogę jako facet zagłosować na #lewica, czy #po i przystawki z #psl, #polska2050 - gdyż ONI degradują mnie jako mężczyznę i chcą odebrać mi moją rolę społeczną, nie dając mi nic w zamian i odbierając wszystko. Chcecie równości? To szukajcie jej w wieku emerytalnym i obowiązkowej obronie ojczyzny, nie mówiąc o sądach i opiece ojcowskiej, gdzie trwają dramaty, których nie mogę sobie wyobrazić, będąc szczęśliwym ojcem trójki dzieci.
#bekazlewactwa #bekazpodludzi #konfederacja #bekazpo #neuropa #konserwatyzm #polityka
@Returned: To podejście naukowe, czy mi się tak wydaje?
Komentarz usunięty przez autora Wpisu
Tylko przypominam że tradycyjna rola mężczyzny jest praca do usranej śmierci lub śmierć na wojnie
@podatnik_fundator: lol, takie rzeczy się działy zawsze, i na dworach i w kościołach i w chatach chłopów, tylko wtedy nie było internetu
Cywilizacja upada vol 50, to młode pokolenie do niczego się nie nadaje, boomerzy malkontenci swoje od zarania dziejów, a karuzela jedzie dalej i jest obiektywnie lepiej
Dajcie ludziom żyć jak chcą
@podatnik_fundator: stworzyłaś chochoła i z nim walczysz. Odwrócę pytanie: jeśli wiadomo z dużym prawdopodobieństwem, że matka i dziecko umrą przy porodzie to antyaborcjonista woli zabić jedną osobę czy dwie?
W przypadku aborcji pytanie na to "do kiedy" jest bardzo ciężkie, bo niezależnie od podjętej decycji są sytuacje, że będzie jakaś nadmiarowa śmierć
@podatnik_fundator: To prawda, ale pomimo tego nadal można formułować argumenty w oparciu o fakt, że nie wiemy czy to jest człowiek.
Przyjmijmy, że dwóch myśliwych idzie na polowanie. W pewnym momencie się rozdzielają. Nagle jeden widzi, że coś rusza się w krzakach a swojego partnera stracił z zasięgu. Na potrzeby eksperymentu myślowego uznajmy,
używam tylko Twojej logiki
@podatnik_fundator: w zasadzie na tym zdaniu można poprzestać czytanie tego bełkotliwego wpisu. Czyli szybko poszło, nawet jak na prawakoidalne standardy, bo to dosłownie pierwsze zdanie xD
@podatnik_fundator szkoda tylko, że władze szpitala same zadeklarowały niewykonywanie aborcji powołując się na papaja czy inne czary. Lekarze mieli w tym przypadku związane ręce, a przykaz ten wyszedł od dyrektora szpitala, który jest posłem Ziobry. Także masz co chciałeś, pis i konfa w całej okazałości z gwoździem w głowie.
@Sandrinia: w całym tym sporze chodzi o to, że nie chcemy aby INNI dokonywali przestępstw. Ja sam nie zabijam i nie kradnę ale również chcę aby inni tego nie robili. Na tym polega społeczeństwo, że się umawiamy co można a czego nie. Wyobraź sobie różowy pasku, że chcę żyć w społeczeństwie gdzie