Aktywne Wpisy

kamil-tumuletz +304
„Polish jokes” to gotowy tytuł na dokument o tym, jak w Polsce przez trzy dekady wbijano ludziom do głowy, że trzeba się „cieszyć z roboty za grosze, bo inaczej gospodarka padnie”.
To jest groteskowy paradoks:
– państwo dogania Zachód wskaźnikami PKB,
– młodzi masowo emigrują, bo tutaj nie da się żyć za pensję,
– a w dyskusjach o podwyżce minimalnej wciąż dominuje retoryka januszexu: „jak podniesiecie, to ja zamknę firmę, bo się nie opłaca”.
To jest groteskowy paradoks:
– państwo dogania Zachód wskaźnikami PKB,
– młodzi masowo emigrują, bo tutaj nie da się żyć za pensję,
– a w dyskusjach o podwyżce minimalnej wciąż dominuje retoryka januszexu: „jak podniesiecie, to ja zamknę firmę, bo się nie opłaca”.
źródło: Zdjęcie z biblioteki
Pobierz
rales +1270
ZAPLUSUJ TEN WPIS, A ZAWOŁAM CIĘ ZA 7 LAT
Tak aktualnie prezentuje się najdroższa 11. (wg transfermarkt) zawodników mających nie więcej niż 18 lat.
Zobaczymy za 7 lat, gdy chłopaki będą mieli po 25 lat, ilu zrobiło wielką karierę, z ilu wyrosły Bojany, a ilu przepadło w zawodowym futbolu.
Trochę
Tak aktualnie prezentuje się najdroższa 11. (wg transfermarkt) zawodników mających nie więcej niż 18 lat.
Zobaczymy za 7 lat, gdy chłopaki będą mieli po 25 lat, ilu zrobiło wielką karierę, z ilu wyrosły Bojany, a ilu przepadło w zawodowym futbolu.
Trochę
źródło: Screenshot(16)
Pobierz

@Returned: To podejście naukowe, czy mi się tak wydaje?
Komentarz usunięty przez autora Wpisu
Tylko przypominam że tradycyjna rola mężczyzny jest praca do usranej śmierci lub śmierć na wojnie
@podatnik_fundator: lol, takie rzeczy się działy zawsze, i na dworach i w kościołach i w chatach chłopów, tylko wtedy nie było internetu
Cywilizacja upada vol 50, to młode pokolenie do niczego się nie nadaje, boomerzy malkontenci swoje od zarania dziejów, a karuzela jedzie dalej i jest obiektywnie lepiej
Dajcie ludziom żyć jak chcą
@podatnik_fundator: stworzyłaś chochoła i z nim walczysz. Odwrócę pytanie: jeśli wiadomo z dużym prawdopodobieństwem, że matka i dziecko umrą przy porodzie to antyaborcjonista woli zabić jedną osobę czy dwie?
W przypadku aborcji pytanie na to "do kiedy" jest bardzo ciężkie, bo niezależnie od podjętej decycji są sytuacje, że będzie jakaś nadmiarowa śmierć
@podatnik_fundator: To prawda, ale pomimo tego nadal można formułować argumenty w oparciu o fakt, że nie wiemy czy to jest człowiek.
Przyjmijmy, że dwóch myśliwych idzie na polowanie. W pewnym momencie się rozdzielają. Nagle jeden widzi, że coś rusza się w krzakach a swojego partnera stracił z zasięgu. Na potrzeby eksperymentu myślowego uznajmy, że
używam tylko Twojej logiki
@podatnik_fundator: w zasadzie na tym zdaniu można poprzestać czytanie tego bełkotliwego wpisu. Czyli szybko poszło, nawet jak na prawakoidalne standardy, bo to dosłownie pierwsze zdanie xD
@podatnik_fundator szkoda tylko, że władze szpitala same zadeklarowały niewykonywanie aborcji powołując się na papaja czy inne czary. Lekarze mieli w tym przypadku związane ręce, a przykaz ten wyszedł od dyrektora szpitala, który jest posłem Ziobry. Także masz co chciałeś, pis i konfa w całej okazałości z gwoździem w
źródło: temp_file.png2413917192053128840
Pobierz