✨️ Obserwuj #mirkoanonim Mirasy, mamy budżet 30 tysięcy. Potrzebuję za to kupić dwa samochody. Rodzina z noworodkiem + 2 duże psy.
Zamysł jest taki by jedno auto było większe a drugie mniejsze. Potrzebuję auta w które zapakuję dwa duże pieski do bagażnika (spokojnie mieściły się w Focusie MK3 kombi więc to może być jakiś punkt odniesienia – mniejszy bagażnik w jednym z tych aut być nie może).
No i mają to być auta używane na co dzień. Jedno dla mnie na dojazdy do pracy, drugie żona na dojazdy do pracy. Ja głównie trasa około 15km w jedną stronę(czyli 30km dziennie minimum), natomiast żona do miasta 15km po mieście dziennie. Wiadomo, trzeba będzie wkrótce odbierać dziecko ze żłobka (za rok) więc dwudrzwiowe auta raczej odpadają.
Jaką „flotę pojazdów rodzinnych” byście wymyślili w budżecie do 30 tysięcy? Myślę nad fordami bo w rocznikach 2008-2010 są fajne oferty. Np. Focus + Smax (Focus 10k, Smax 18-20k) Do tego ciekawa konfiguracja jaka wpadła mi do głowy to VW Touran rocznik 2005 + VW Golf 5
Fajnie gdyby auta do siebie pasowały / miały podobne silniki czy coś co pozwoli na zapoznanie się i swobodę w serwisowaniu (jak nauczę się w jednym silniku coś wymieniać to w drugim fajnie jak byłoby podobnie). Planuję mieć te auta przez kilka dobrych lat więc fajnie by były w miarę proste w obsłudze.
@mirko_anonim: Faktycznie bym szedł w Fordy, choć i te trochę zdrożały. 2 lata temu Mondeo MK4 można było wyrwać za 15k w Convers+, grzaną szybą itd w niezłym stanie.
Mirasy, mamy budżet 30 tysięcy. Potrzebuję za to kupić dwa samochody.
Rodzina z noworodkiem + 2 duże psy.
Zamysł jest taki by jedno auto było większe a drugie mniejsze. Potrzebuję auta w które zapakuję dwa duże pieski do bagażnika (spokojnie mieściły się w Focusie MK3 kombi więc to może być jakiś punkt odniesienia – mniejszy bagażnik w jednym z tych aut być nie może).
No i mają to być auta używane na co dzień. Jedno dla mnie na dojazdy do pracy, drugie żona na dojazdy do pracy. Ja głównie trasa około 15km w jedną stronę(czyli 30km dziennie minimum), natomiast żona do miasta 15km po mieście dziennie. Wiadomo, trzeba będzie wkrótce odbierać dziecko ze żłobka (za rok) więc dwudrzwiowe auta raczej odpadają.
Jaką „flotę pojazdów rodzinnych” byście wymyślili w budżecie do 30 tysięcy? Myślę nad fordami bo w rocznikach 2008-2010 są fajne oferty. Np. Focus + Smax (Focus 10k, Smax 18-20k)
Do tego ciekawa konfiguracja jaka wpadła mi do głowy to VW Touran rocznik 2005 + VW Golf 5
Fajnie gdyby auta do siebie pasowały / miały podobne silniki czy coś co pozwoli na zapoznanie się i swobodę w serwisowaniu (jak nauczę się w jednym silniku coś wymieniać to w drugim fajnie jak byłoby podobnie). Planuję mieć te auta przez kilka dobrych lat więc fajnie by były w miarę proste w obsłudze.
Zapraszam do dyskusji.
#motoryzacja #samochody #pojazdy #rodzina #rodzicielstwo #dyskusja #pytanie
─────────────────────
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: grap32
· Autor wpisu pozostał anonimowy dzięki Mirko Anonim
ten mniejszy to fiat bravo
jako ten wiekszy citroen c5 kombi
A może octavia II plus roomster?