Wpis z mikrobloga

Mam pytanie do osób, które może wykonały re-search co do studiów drugiego stopnia. Ewentualnie już je skończyły i mogłyby coś doradzić. Szukam studiów drugiego stopnia, związanych z #informatyka, a konkretnie:

Są dwie możliwości - specjalizacji, które mnie interesują:
- Nacisk na coś związanego z devopsem / administracją serwerami.
- Web Developing - czyli tworzenie jakiś web apek.

Poleci ktoś coś konkretnego? Czy ciężko się na nie dostać? Czy raczej, kto pierwszy ten lepszy?
A mowa oczywiście o magistrze w formie niestacjonarnej.

Póki co patrzyłem na Uniwersytet Łódzki, ale tam w sumie te specjalności takie nieciekawe, jedyne co te apki mobilne...
No ale wolałbym już bardziej webówke niz docelowo kotlin :/. Z kolei PŁ ma studia magisterskie, tylko stacjonarne :/

#studia #magister #lodz #warszawa #wroclaw #poznan #informatyka #magisterka
Yakooo - Mam pytanie do osób, które może wykonały re-search co do studiów drugiego st...

źródło: 24fa6-informatyka-studia-online

Pobierz
  • 10
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Yakooo: jako nauczyciel akademicki na kierunku technicznym powiem, że na stacjonarnych studiach magisterskich i tak wszyscy już pracują i na zajęcia prawie nikt nie chodzi. My o tym wiemy, studenci o tym wiedzą, i tak się powoli żyje. Widzimy się tylko na zaliczeniach i egzaminach. Na informatyce jest to jeszcze bardziej widoczne. Dostać się łatwo, bo chętnych za dużo nie ma (skoro wszyscy już mają dyplom i pracują, to nie
  • Odpowiedz
via Android
  • 0
@yhbgrobdoivbvwamsv chcesz mi powiedzieć, że przez dwa lata magisterki nauczę się czegoś specjalnego?

Idę aby przyjemnie zrobić papier z magistra. W dwa lata na magisterce w polskiej uczelni nie nauczę się więcej niż sam potrafię, więc no
  • Odpowiedz
via Android
  • 0
@ManWithOutNick przedłużenie statusu studenta.

Inżynier na polibudzie łódzkiej, to chciałbym też już dokończyć wyższa edukacje i zrobić magistra.

Do tej pory korzystam też z paru benefitow dzięki statusowi studenta, więc w sumie czemu by nie przedłużyć. Zwłaszcza, że studia pierwszego stopnia miały swój klimat. A nóż pozna się kogoś ciekawego też.

Nie nastawiam się na to, że dużo się nauczę bo to tylko dwa lata, więc no. Jeśli miałbym się czegoś
  • Odpowiedz
via Android
  • 0
@aikonek hmm, czyli mówisz, że w sumie warto też rozważyć stacjonarne? Mógłbyś nakreślić na jakiej uczelni pracujesz? Jest to jakiś publiczna polibuda lub uniwerek?

Może w tej sytuacji znalazłbym coś ciekawego w sekcji stacjonarnej, chodzi mi o jakąś ciekawsza specke.
  • Odpowiedz
@aikonek: Czy masz jakiekolwiek informacje nt. studiów podyplomowych na UŁ na kierunku technicznym? Chcę się przebranżowić, kumam matmę, ale nie wiem jak podejść do takiego toku kształcenia. Czy bardziej obywa się to na zasadzie płacisz=zaliczasz?
  • Odpowiedz
  • 1
@blunch: raczej na uniwerku czy polibudzie w Łodzi, nie będziesz mieć opcji, że płacisz == zaliczasz.

Na mojej inżynierce na pierwszym roku z 120 osób zrobiło się <20, więc no.
Na polibudzie maja w dupie czy zaliczysz i będziesz dalej płacił czy nie. Ma być zaliczone i tyle - przez co też zamknęli niestacjonarną informatykę, bo na 4-5 semestrze zostawało na kierunku informatyki po 15 osób (niemalże identyczny tok uczenia
  • Odpowiedz