Wpis z mikrobloga

@mirko_anonim: zawsze się trochę cope'uje. Polecam nihilizm. Wbrew pozorom to bardzo wyzwalająca filozofia, kwestia podejścia do tematu. Oczywiście nie jest to filozofia dla wszystkich, większość małpeczek musi w coś wierzyć.
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: to jest do przewidzenia, że się zleci banda przegrywów i jak jakiś pokemon zaczną powtarzać "cope, cope, cope, cope, cope". Ty już zrobiłeś spory krok do przodu, bo dotarł do Ciebie bezsens negatywnego myślenia i karmienia się negatywnymi informacjami. Pierwsze, co mógłbyś zrobić na początek to omijać tag przegryw szerokim łukiem. Codzienne przeglądanie treści tu zamieszczanych daje Ci tylko złudne wrażenie ulgi, ale tak naprawdę jest to tylko jeden
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: pewnie nie rozwiąże to wszystkich problemów, ale na pewno zmiana nastawienia poprawi Ci jakość życia. Trafiłem gdzieś nawet na info, że pozytywne myślenie przekłada się na konkretne neurologiczne, anatomiczne zmiany (nie chce mi się tego szukać, więc rzucam jako anegdotę).
  • Odpowiedz
@GalAnonimowy: w celu polepszenia komfortu psychicznego to dobry krok, ale żeby to wywołało jakąś rewolucję w życiu no to trochę za mało. Więc co to ma być jak nie cope? jesteśmy dorośli, trochę bądźmy obiektywni. Jeżeli autorowi wpisu chodzi o poprawę samopoczucia psychicznego to niech próbuje być pozytywnym, oby dostarczyło to zadowalającej dawki endorfin życzę tego ( ͡° ͜ʖ ͡°) , nie mniej jednak taką osobę
  • Odpowiedz
Trafiłem gdzieś nawet na info, że pozytywne myślenie przekłada się na konkretne neurologiczne, anatomiczne zmiany (nie chce mi się tego szukać, więc rzucam jako anegdotę).

@the_good_guy: ja rzucam fakt: pesymiści żyją dłużej
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: Żeby chcieć ludzi, trzeba lubieć ludzi i jakkolwiek się wśród nich dobrze czuć. Mi nie wyszło bo w prawdzie ich nigdy nie lubiłem. Odpowiedz sobie na to pytanie najpierw.
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: Tylko co dla ciebie znaczy być pozytywnym? To czy jesteś pozytywny czy nie, czy masz dobry humor czy nie to skutek wszystkiego co się dzieje w twoim życiu, w twoim otoczeniu. Jeśli będziesz udawał, że jesteś pozytywny i będziesz starał się tłumić prawdziwe emocje, to prędzej czy później wybuchniesz tymi negatywnymi emocjami.
  • Odpowiedz