Aktywne Wpisy

galek +54
#antynatalizm #neet #kolchoz #dzieci
No wiadomo jak ktoś nie chce poświęcić swojego życia żeby pracować to jest roszczeniowy
Wynika z tego że dla społeczeństwa sensem istnienia człowieka jest praca.
Rodząc człowieka rodzisz więc "maszynę pracująca" dla systemu
No wiadomo jak ktoś nie chce poświęcić swojego życia żeby pracować to jest roszczeniowy
Wynika z tego że dla społeczeństwa sensem istnienia człowieka jest praca.
Rodząc człowieka rodzisz więc "maszynę pracująca" dla systemu
źródło: 1000008294
Pobierz
breskali +28
#samochodoza robi dobrą robotę ale nie ma co ukrywać, że chłop często zachowuje się jak czubek i prowokuje kierowców swoim zachowaniem. Dzięki reakcjom sprowokowanych kierowców ma wyświetlenia więc myślę, że uczciwie by było gdyby nagrał swoją reakcje na prowokacje kierowcy, który przewiózł go na masce ;)
Ciekawe czy dalej #konfitura będzie chętny by kręcić z nim filmiki.
Ciekawe czy dalej #konfitura będzie chętny by kręcić z nim filmiki.

Czy ktoś z Was osiągnął stan nirodha samapatti? Jeśli tak, jak i kiedy (i jaki jest wasz medytacyjny staż)?
W trakcie samego stanu nie ma świadomego doświadczenia, ale jak odczuwalny był ten "afterglow" następujący po nim?
Czy ten stan daje wgląd w to, jak działa świadomość i tym samym obniża lęk przed śmiercią?
Dostrzegacie możliwość osiągnięcia go "na skróty", np. z pomocą nauki?
https://www.researchgate.net/publication/370230097_Cessations_of_consciousness_in_meditation_Advancing_a_scientific_understanding_of_nirodha_samapatti
#pytanie #buddyzm #medytacja #mindfulness
─────────────────────
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: razzor91
· Autor wpisu pozostał anonimowy dzięki Mirko Anonim
źródło: maxresdefault
PobierzNigdy mi się nie
Moim zdaniem nie odczucia są tu ważne, a zrozumienie, i to właśnie ten stan poprzez właściwą uwaznosc, w zgodzie z osmioraką ścieżką, należy pogłębiać.
Zdarzało mi się osiągać krótkie chwile absolutnej, świadomej pustki, światła, brak odczuć z ciała, ale znacznie wyżej cenię sobie słodki
https://youtu.be/EjGnawR8gR0
Ten filmik jest ostatnim z całej serii o jhanach którą
@mirko_anonim: nie, ale osiągnąłem stan lesero nygusotto ( ͡° ᴥ ͡°)
Przyznam, że ta wypowiedź sprowokowała mnie do założenia konta na wykopie. Dotychczas nie udzielałam się na nim, lecz chętnie wchodziłam po dobre cenzo i inne kontrowersyjne treści.
Ten stan kojarzy mi się wyłącznie z ogromnym cierpieniem nie do wytrzymania, na które jedynym lekarstwem jest