Wpis z mikrobloga

@Ustrojstwo tak właściwie to w Polsce kiedyś też się hodowało gołębie na mięso, babcia opowiadała że to nic niezwykłego. Podobno mięso gołębia jest podobne do kurczaka, tylko bardziej delikatne i że najczęściej się dawało małym dzieciom

pomijam fakt że oni te pióra opalają zamiast je najpierw wyrwać jak człowiek xD
  • Odpowiedz
@pesymistyk: Nie jest wcale podobne do kurczaka ( ͡° ͜ʖ ͡°) Gołąb w ogóle niema białego mięsa, pierś jest tak ciemna ,że wygląda prawie jak wątróbka, nawet ma posmak podrobów. Unikalne ale bardzo smaczne mięso, rosół super, filety z piersi można smażyć jak wołowinę, żeby były lekko różowe w środku wtedy będą bardziej miękkie ( ͡° ͜ʖ ͡°)
ShowBiz - @pesymistyk: Nie jest wcale podobne do kurczaka ( ͡° ͜ʖ ͡°) Gołąb w ogóle n...

źródło: pier%25C5%259B%2Bgo%25C5%2582%25C4%2599bia

Pobierz
  • Odpowiedz