Wpis z mikrobloga

via mirko.proBOT
  • 3
Anonim (nie OP): Śmierć człowieka to strata dla gospodarki w wysokości miliona złotych. Ty chce karać śmiercią z przedziału 18 - 40, gdzie w tym okresie państwo najmniej dokłada do człowieka, bo on tylko pracuje xD
Demografię się poprawi tylko jak stosunek kobiet do mężczyzn będzie na poziomie 1:1 by każdy miał szansę na partnerkę a nie jak obecnie jest, czyli, że brakuje jakieś 1,5 miliona kobiet. Obecna polityka przyjmowania imigrantów
  • Odpowiedz
via mirko.proBOT
  • 0
✨️ Autor wpisu (OP):

brakuje jakieś 1,5 miliona kobiet

A dlaczego brakuje? Dlatego, że powychodziły za mąż za obcokrajowców. Wyjście zamąż/ożenienie się z kimś z za granicy również mogło by być karane śmiercią, ale nie nie musiało by być, bo nikt nie mógłby opuścić kraju bez posiadania conajmniej dwójki dzieci. A nawet gdyby obcokrajowcy przyjeżdżali do nas i rwali nam #rozowepaski lub #niebieskiepaski to związek z kimś
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: To nie wystarczy żeby poprawić demografię. Może być te 1,5 miliona więcej kobiet ale to jeszcze nie znaczy że będą się chciały wiązać z każdym. Potrzebne są jeszcze działania i to na szeroką skalę zachęcające do łączenia się w pary i szereg ułatwień i więcej niż dwójka dzieci na każdą rodzinę.
  • Odpowiedz
via mirko.proBOT
  • 0
✨️ Autor wpisu (OP):

Może być te 1,5 miliona więcej kobiet ale to jeszcze nie znaczy że będą się chciały wiązać z każdym. Potrzebne są jeszcze działania i to na szeroką skalę zachęcające do łączenia się w pary

@daro1: wizja kary śmierci była by wystarczającym motywatorem do wchodzenia w związki małżeńskie i płodzenie dzieci, a nawet jeśli nie, to jak pisałem tej planecie nie potrzeba bezpłodnych z powodu hedonizmu
  • Odpowiedz
via mirko.proBOT
  • 0
Anonim (nie OP):

A dlaczego brakuje? Dlatego, że powychodziły za mąż za obcokrajowców.

Ale to nie jest największą przyczyna. Jak brakuje te 1,5 miliona to tyle mężczyzn słodzi pozostałej reszcie przez co one jeszcze bardziej mają wybujałe mniemanie o swojej osobie.
  • Odpowiedz
via mirko.proBOT
  • 0
✨️ Autor wpisu (OP):

Jak brakuje te 1,5 miliona to tyle mężczyzn słodzi pozostałej reszcie przez co one jeszcze bardziej mają wybujałe mniemanie o swojej osobie.

Ale pomyśl; jesteś taką 18letnią julką i faceci do ciebie startują i wiesz, że jak przez następne 5 lat nie wyjdziesz zamąż za któregoś z tych spermiarzy, to pójdziesz do piachu. A jak przez następne 5 lat nie urodzisz conajmniej dwójki dzieci mimo iż
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: OP: człowieku Ty sobie w ogóle zdajesz sprawę z tego co piszesz? Za co kara śmierci? Za to że ktoś ma wybór i nie każdy chce mieć dzieci? To by tylko bardzo mocno wkurzyło ludzi i nic więcej i byłyby gigantyczne protesty nie do opanowania. Masz w ogóle świadomość że nawet gdyby było te półtora miliona więcej kobiet i na każdego samotnego mężczyznę przypadałaby co najmniej jedna wolna to
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: nie OP: A w jaki sposób wyobrażasz sobie taką redukcję? Raz że musiałby być napływ wielu kobiet do Polski albo przeciwdziałanie odpływowi ze wsi i mniejszych miast do większych miast i za granicę, dwa że nawet większa liczba kobiet przypadająca na każdego wolnego mężczyznę niczego nie gwarantuje. Musiałyby być działania na szeroką skalę tłumiące hipergamię, przeciwdziałające promowaniu rozwiązłości i róbta co chceta, jakaś bezpłatna pomoc i wartościowe porady jak
  • Odpowiedz
via mirko.proBOT
  • 0
Anonim (nie OP): Główny powód to brak mieszkania. Ja jestem po 30tce, żyję z mężem na wynajmie i dzieci nie planujemy. Niech bogaci dziedzice robią sobie gromadkę dzieci. Ich stać. Z otoczenia widzę też, że ludzie, którym rodzice pomogli (dali kasę na mieszkanie) albo dostali spadek w postaci mieszkania szybko zakładają rodzinę i mają dzieci. Mnie nikt nigdy nie pomógł. Całą młodość miałam w biedzie, nic na start nie dostałam. Poza
  • Odpowiedz