Aktywne Wpisy

Matylda_Megara +381
Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...

breakdown1 +11
Zbliża się nowy rok, a wraz z nim nowi my, jak co roku ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Jakie macie gieldowo-finansowe (i nie tylko, jeśli ktoś chce) plany na nadchodzący rok? Ja może zacznę
Jakie macie gieldowo-finansowe (i nie tylko, jeśli ktoś chce) plany na nadchodzący rok? Ja może zacznę

1. Wziąć mieszkanie z inwestycji co już praktycznie czeka tylko na odbiór i wypłukać się z gotówki do 0 - duży metraż (remont w perspektywie pół roku/rok na gotowo, więc place czynsz za darmo)
2. Mieszkanie dziura w ziemi taki sam metraż, inwestycja do odbioru za 2 lata, więc wtedy bez problemu z remontem, więc z rok dalej będę wynajmowal dłużej niż w opcji nr 1. Ale wtedy będę musiał płacić same odsetki przez te 2 lata z każdą transza przeznaczona dla dewelopera
Chyba lepiej brać to co jest skoro jest dobre i płacić czynsz, szybko zbierając na remont w przyszłym roku - no ale nie wiem do końca, stąd pytanie
#kredyt2procent #nieruchomosci #kredythipoteczny
Wg mnie lepiej brać tez opcje nr 1 - jak nie masz kasy na remont to zawsze coś możesz spróbować zrobić sam przez ten czas.
Ja mam plan taki żeby zrobic mieszkanie w pakiecie podstawowym byle dało się mieszkać ( lazienka, elektryka, przeróbki, ściany na biało i podłogi) a resztę się zrobi już na spokojnie i przeżyje salon pusty przez pół roku.
@ksiezycoweNieruchy: Tak jak już tłumaczyłem - nie są to znaczne różnice.
@obywatel_gov: W programie można również kredytować wykończenie.
A jeśli bierzesz kredyt (ale nie pisałeś więc nie wiem) to w opcji 2 jeszcze dodatkowo płacisz odsetki, a to już jest +całkiem p------e
Tutaj biorąc w opcji 1 też jest kredyt jak w drugiej i wtedy nie mam kompletnie kasy na remont, więc pewnie trwałoby to z rok - musiałbym płacić kredyt, próbować zaoszczędzić i wynajmować to co do tej pory. Źle trochę to opisałem
W opcji nr 2 właśnie płacę niestety odsetki, ale wjadę z remontem od razu jak powstanie blok 2025 - dlatego jestem
Odpuść kuchnie.
Ściany na biało i gładzie, łazienka i podłogi. Podstawa u można mieszkać.
Polecam zrobić projekt sobie na starcie aby niczego nie robić 2x bo elektryka musi być ogarnięta i jakieś przeróbki
Oglądałem jakiś tam kanałna YT, bodajże MG meble, oszczędziłem dzięki temu kilkadziesiąt koła, bo zrobiłem kuchnię, łazienkę i szafy wnękowe