Wpis z mikrobloga

✨️ Obserwuj #mirkoanonim
#programowanie #it #programista15k #naukaprogramowania

Dostałem pierwszy staż i lekkie załamanie. Pierwszy dzień i wrzucony w projekt zostałem, troszkę tam wyjasnione co i jak działa ale pokrótce. Ogólnie trochę kosmos dla mnie, nie robiłem takich rzeczy, dostałem już taska, no i powodzenia, jak coś mam pytać. Liczyłem, że chociaż dostanę jakiś czas na zapoznanie się bo z niektórych opowieści znajomych tak było, że zanim zaczynali pracować to mijał tydzien, bo tu sprzęt załatwić, tu kompa, tu poznać ekipe, tu wszystko skonfigurować. No ale to nie korpo tylko mały zespół. Na dodatek jestem na stażu a mam wrażenie, że juniorsko mnie wrzucają, trochę się obawiam tego, że sobie nie poradzę. Ehh muszę po godzinach douczać się tych rzeczy. Na plus, że czy mnie wywalą po miesiącu czy nie, na pewno dużo się nauczę. Ale stres jest ehh

· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: digitallord
· Autor wpisu pozostał anonimowy dzięki Mirko Anonim

• 9
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

Na dodatek jestem na stażu a mam wrażenie, że juniorsko mnie wrzucają, trochę się obawiam tego, że sobie nie poradzę. Ehh muszę po godzinach douczać się tych rzeczy. Na plus, że czy mnie wywalą po miesiącu czy nie, na pewno dużo się nauczę. Ale stres jest ehh

@mirko_anonim: Tak właśnie wyglądają polskie studia informatyczne versus IT poważnej firmy xD Pomyśl gdybyś trafił do dobrego korpo xD

//

A tak na
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: na studiach się uczysz rozwiązywać problemy algorytmiczne / matematyczne, studia z pracą, która jest z innej dziedziny, nie mają zbyt wiele wspólnego

ogarnąłeś studia to to też ogarniesz, tylko to wymaga czasu, na luzie
zespół niestety kiepski, dobry by nie zostawił Cię samemu sobie i fajrant ( ͡° ʖ̯ ͡°)

Ehh muszę po godzinach douczać się tych rzeczy.

@mirko_anonim: jak zaczynałem komercyjnie (z
  • Odpowiedz
na studiach się uczysz rozwiązywać problemy algorytmiczne / matematyczne

@slabehaslo: A jakie problemy algorytmiczne/matematyczne rozwiązujesz na studiach, oprócz policzenia całki, pochodnej i zaimplementowania quick sorta/grafu/drzewa? Ale tak z konkretami. xD
  • Odpowiedz
@slabehaslo: Aha, czyli reasumując nie uczą rozwiązywać żadnych problemów algorytmicznych/matematycznych, tylko przedstawiają ci podstawy algorytmiki i matematykę w mocno obciętym materiale. Sam jestem po studiach informatycznych i zawsze mnie bawi jak ktoś używa określenia problemy algorytmiczne na implementacje quick sorta czy przeszukanie drzewa xDDD
  • Odpowiedz
tylko przedstawiają ci podstawy algorytmiki i matematykę w mocno obciętym materiale

@RapIArbuzy: w sumie to sam sobie odpowiedziałeś ( ͡° ͜ʖ ͡°) podstawy + umiejętność pracy z podręcznikami. A jakie problemy chciałbyś rozwiązywać na takich studiach? Serio pytam
  • Odpowiedz