Aktywne Wpisy

k0n0p +610
Mój szef próbował mnie kiedyś przekonać, że mniejsze wynagrodzenie jest dobre bo w razie braku zleceń, firma najpierw zwolni zarabiających więcej.
#pracbaza #cnc #januszebiznesu
#pracbaza #cnc #januszebiznesu

smuteczek2000s +21
Nie wiem jak mogłam ważyć 14 kg więcej... teraz j jest najlepsza forma od lat.
#odchudzanie #chudnijzwykopem
#odchudzanie #chudnijzwykopem
źródło: 1000018977
Pobierz

#programowanie #it #programista15k #naukaprogramowania
Dostałem pierwszy staż i lekkie załamanie. Pierwszy dzień i wrzucony w projekt zostałem, troszkę tam wyjasnione co i jak działa ale pokrótce. Ogólnie trochę kosmos dla mnie, nie robiłem takich rzeczy, dostałem już taska, no i powodzenia, jak coś mam pytać. Liczyłem, że chociaż dostanę jakiś czas na zapoznanie się bo z niektórych opowieści znajomych tak było, że zanim zaczynali pracować to mijał tydzien, bo tu sprzęt załatwić, tu kompa, tu poznać ekipe, tu wszystko skonfigurować. No ale to nie korpo tylko mały zespół. Na dodatek jestem na stażu a mam wrażenie, że juniorsko mnie wrzucają, trochę się obawiam tego, że sobie nie poradzę. Ehh muszę po godzinach douczać się tych rzeczy. Na plus, że czy mnie wywalą po miesiącu czy nie, na pewno dużo się nauczę. Ale stres jest ehh
─────────────────────
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: digitallord
· Autor wpisu pozostał anonimowy dzięki Mirko Anonim
@mirko_anonim: Tak właśnie wyglądają polskie studia informatyczne versus IT poważnej firmy xD Pomyśl gdybyś trafił do dobrego korpo xD
//
A tak na
@mirko_anonim: nie musisz.
ogarnąłeś studia to to też ogarniesz, tylko to wymaga czasu, na luzie
zespół niestety kiepski, dobry by nie zostawił Cię samemu sobie i fajrant ( ͡° ʖ̯ ͡°)
@mirko_anonim: jak zaczynałem komercyjnie (z
@slabehaslo: A jakie problemy algorytmiczne/matematyczne rozwiązujesz na studiach, oprócz policzenia całki, pochodnej i zaimplementowania quick sorta/grafu/drzewa? Ale tak z konkretami. xD
@RapIArbuzy: w sumie to sam sobie odpowiedziałeś ( ͡° ͜ʖ ͡°) podstawy + umiejętność pracy z podręcznikami. A jakie problemy chciałbyś rozwiązywać na takich studiach? Serio pytam