Wpis z mikrobloga

Baby domagają się żeby szkoła zapewniała darmowe podpaski bo jak to argumentują "okres może przyjść wcześniej niż się spodziewają"

No #!$%@? trzymajcie mnie, chodzą wszędzie z torebkami gdzie mają zestaw kosmetyków, lusterko, makijaże, szminki, pomadki, kredki do oczu, dwie patelnie i toster ale włożyć kilka podpasek na zapas to już problem xDDDD

#kobiety #okres #podpaski #bekazrozowychpaskow
Pobierz KonwersatorZabytkow - Baby domagają się żeby szkoła zapewniała darmowe podpaski bo ja...
źródło: obraz_2023-05-23_050757208
  • 386
@Monke skoro rodzice nie są w stanie zapewnić fziecku podstawowych artykułów higienicznych to problem nie jest brak podpasek w szkołach tylko źle funkcjonujące służby państwa które powinny odebrać takie dziecko rodzicom skoro sobie nie radzą z podstawowa opieka . co robią prywatne firmy ze swoimi pieniędzmi to nie moja sprawa. Dla mnie mogą kupować co chcą. Pewnie nigdy nie widziałeś chłopca w damskie toalecie co ? były wszędzie. przyklejone do szyb,bluzek, plecaków.
@Mutare_mundi:

Wszystko jest kwestią odpowiedniego balansu, sama koncepcja dostępnych (nie mówię w jakiej formie) podpasek w szkole, tak jak papier toaletowy czy inne, ma ogólnie sens i raczej nikt nie będzie nie zakładał do szkoły podpaski aby założyć ją w szkole, to podpadało by pod jakiś masochizm ( ͡° ͜ʖ ͡°)

Do podstawówki chodziłem już dobre kilkanaście lat temu i nawet wtedy już w gabinecie pielęgniarki podpaski
@KonwersatorZabytkow: jestem totalnie za! Nie może być tak że są karane przez społeczeństwo za to że są kobietami.

Oczywiście, my mężczyźni nie możemy być karani za bycie mężczyznami i muszą też nam zwrócić kosz dodatkowych 500-1000 kalorii dziennie które musimy spożywać w stosunku do kobiet.
Do podstawówki chodziłem już dobre kilkanaście lat temu i nawet wtedy już w gabinecie pielęgniarki podpaski były. Tak Polska zubożała, że w 2023 przestały być?

@Flypho: Nie wiem, mnie nie pytaj.
Ja tylko mówię, ze to niewiele różni się od papieru toaletowego czy mydła w WC, no bo jaka różnica właściwie jest?
Ponadto stawiam w opozycji torebki na gówna psa, które mają wyższy priorytet niż dzieci, to wszystko.

Zakładam strzelam, że
@KonwersatorZabytkow: Nie wiem czy wiesz, ale okres mogą dostać kilkunastoletnie dziewczynki, które nie są na to przygotowane. Dlatego jestem za tym by w polskich szkołach był dostęp do darmowych podpasek.

@kluha666: masz rację, z resztą chyba tak było kiedyś jak jeszcze w szkole była na etacie higienistka - bo nie wiem czy jeszcze jest - to chyba dziewczyny wtedy tam do niej leciały po podpaski.
@WiesniakzPowolania: Dla mnie informacja że 14-letnia dziewczynka nie ma co miesiąc 7zł nie jest abstrakcyjna. Nie wiem jakie warunki teraz mają dzieci ale kiedy chodziłam do szkoły nie wszystkie dzieci miały kieszonkowe a pieniądze na urodziny od babci często były rekwirowane przez rodziców "do skarbonki". Może ty miałeś kieszonkowe w wieku 14 lat i dla ciebie to jest śmiech co miesiąc wydawać 7zł, dla mnie wykombinowanie pieniędzy na podpaski było wyzwaniem
I uważasz niby, że mamy wspólnie się składać na twój okres??? xD

@jack_: Wspólnie się składamy na papier toaletowy w szkołach dla dzieci, niby dlaczego się składamy na cudze sranie skoro dzieci mają rodziców a rodzice mają 500+?
@KonwersatorZabytkow: Jak rozumiem wszędzie nosisz że sobą papier toaletowy? Co to za problem do plecaka wziąć dwie rolki?

Okres to fizjologiczne zjawisko, kobieta tego nie kontroluje więc moim zdaniem, awaryjne, darmowe podpaski powinny być już od dawna w XXI wieku, tak samo jak w kiblu oczekujemy obecności papieru toaletowego.
Zakładam strzelam, że skoro mowa o szkołach to jest to jakiś problem.

Już płacimy 500 zł na każde dziecko, a okazuje się, że nie starcza z tego na podpaski dla córek. Dzieciom nie wolno żałować, po prostu trzeba grzecznie płacić. Laptopy też im kupili z podatków, no ale jeszcze trochę, jeszcze na podpaski. Co to jest 50 mln rocznie?

Ponadto stawiam w opozycji torebki na gówna psa, które mają wyższy priorytet niż
@Zbr0jmiszcz: Ja myślę że problemem jest to że mężczyźni mają bardzo słabo rozwiniętą empatię i wyobraźnię. Gdyby wam co miesiąc przez tydzień leciała krew z #!$%@? i musielibyście od dziecka kupować sobie po 35 pieluch miesięcznie to by darmowe podpaski były na każdym rogu.
@WiesniakzPowolania @Flypho akurat bieganie do gabinetu higienistki, kiedy już się z ciebie leje to kiepski pomysł xD prędzej bym była za tym, żeby zamontować jakiś automat w damskim kiblu, nawet i płatny, ale chodzi o to, żeby było pod ręką.

jak jesteś gówniarą i znienacka ci chluśnie tak, że przecieknie ci i tampon i podpaska na raz, to można się zdziwić nawet jak to nie pierwsza miesiączka i nie ma wtedy czasu
@Monke: Ja myślę, że problemem jest to, że kobiety mają bardzo mocno rozwiniętą roszczeniowość i wyobraźnię. To, że wam coś leci powinno interesować tylko was. Czy ktoś zabraniam kobietom zrobić zrzutkę na podpaski dla siebie? Nie.
Wy domagacie się abyśmy my płacili bo wam leci. Co to jest za argument?
Górnikom do węgla już dopłacamy - chyba wystarczy tego wyciągania ręki.