Wpis z mikrobloga

#biedanonim
Czy moja kontraktornia się z ch*jem na łby pozamieniała?

Dostałem propozycję zostania tech leadem. Zakres obowiązków to m.in. weryfikacje techniczne kandydatów, mentoring, wyceny i jakieś inne bzdury.

I teraz hit, za zostanie tech leadem oferują dodatkowo 1k na B2B (czyli realnie jakieś 800zł na rękę), ale godziny poświęcone na obowiązki z tego tech leadowania nie są wliczane w standardowy czas pracy, czyli jak jestem u klienta na 1 FTE to trzeba przeprowadzać te weryfikacje i inne bzdury po godzinach i za to mam 800 zł ( ͡° ͜ʖ ͡°)

Wiadomo, że to oficjalnie się nie wlicza w czas pracy, ale klient nie śledzi mojego czasu co do sekundy, no ale taka propozycja to tylko we mnie wzbudziła niesmak. Co sądzicie? Bo jak dla mnie śmieszna oferta xD

#programista15k #programowanie #it

· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: digitallord
· Autor wpisu pozostał anonimowy dzięki Mirko Anonim
· Tag #biedanonim to wpisy z niską potrzebą anonimowości.

• 7
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

via mirko.proBOT
  • 0
✨️ Autor wpisu (OP): @Poldek0000: Do każdej faktury, ale ta dodatkowa robota jest w każdym miesiącu, bo dostałem info, że tych weryfikacji jest kilka miesięcznie (bo nie chodzi o weryfikację ludzi do mojego projektu, tylko do losowych projektów które ma moja kontraktornia i akurat klient kogoś potrzebuje) i już chcieli mi wrzucać cykliczne spotkania na mentoring jakichś juniorów xD

Więc z mojej perspektywy to wygląda tak jakbym po prostu
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: ja bym wolał bez tego dodatkowego 1k tylko godzinowe rozliczanie w nadgodzinach te wszystkie rzeczy związane z tech leadowaniem, płaska stawka nie wiedząc ile faktycznie będziesz nad tym spędzał brzmi bardzo słabo
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: Ile masz lat expa?
Finansowo to się nie kalkuluje, ale masz tytuł leada a obowiązki trochę większe lub podobne jak senior.
Jak ktoś będzie szukał tech leada z doświadczeniem to może Ci się to opłacić za jakiś czas.
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: słabo

więcej obowiązków i większa odpowiedzialność, a w zamian dostajesz odpowiednik 4-8 godzin pracy (w zależności jaką dokładnie masz stawkę) jako płaski dodatek , masz to robić po godzinach i nie wiadomo ile tych godzin będzie xDDD
  • Odpowiedz