Aktywne Wpisy
SebastianDosiadlgo +120
#zalesie Dzieci w podstawówce lat 9+ sikały ze szczęścia jak zobaczyły w zamrażarce sklepowej lody Ekipy od Friza i wymieniały się na przerwach papierkami po lodach.
Tępe NPC-e lat 18+ sikają ze szczęścia, że mogą wypić przesłodzoną wodę w super-cool-hype-trendy żółtej puszce za 6.99 zł a potem jeszcze pójdą do kina, żeby obejrzeć kiczowaty film-laurkę o typie z instagrama, który zarobił na takich idiotach kilkanaście milionów xD xD
Nie wiem kto jest
Tępe NPC-e lat 18+ sikają ze szczęścia, że mogą wypić przesłodzoną wodę w super-cool-hype-trendy żółtej puszce za 6.99 zł a potem jeszcze pójdą do kina, żeby obejrzeć kiczowaty film-laurkę o typie z instagrama, który zarobił na takich idiotach kilkanaście milionów xD xD
Nie wiem kto jest
Wv--vW 0
Co robicie o tej porze?
#nieruchomosci #prawo
Po pierwsze w jaki sposób kupiłeś mieszkanie z zameldowanymi lokatorami?
Jestem świeżo po sprzedaży domu i Notariusz występował do Urzędu o wpis czy jest ktoś zameldowany w domu!
Rozumiem, że miałeś wiedzę i wiedziałeś, że jest ktoś zameldowany, Notariusz podczas sprzedaży wyraźnie to zaznaczył, a Ty potwierdziłeś, że znasz stan faktyczny i jest to wpisane w akcie notarialnym potwierdzającym sprzedaż mieszkania?
EDIT: Jeśli nie miałeś o tym wiedzy, lub nie
Oczywiście, że można, polskie prawo tego nie zabrania, ale musi być to zawarte w umowie, akcie notarialnym i podczas sprzedaży fakt ten musi być przez Notariusza zaznaczony, a kupujący musi wyrazić wolę na zakup takiego mieszkania z lokatorem.
Umowa jest nieważna jeśli fakt ten został zatajony w trakcie zakupu! Jestem "świeżo" po sprzedaży
Nie wiem czy można to sprawdzić, natomiast można zweryfikować czy w mieszkaniu jest ktoś zameldowany. Jeśli nie ma meldunku, to w trakcie sprzedaży każda zatajona informacja o stanie mieszkania - która w może mieć wpływ na użytkowanie lokalu, działa na niekorzyść
Co do reszty to w pełni się zgadzam, jeśli OP w trakcie kupna mieszkania u notariusza nie otrzymał takiej informacji i dodatkowo nie jest
partia zrobi z toba pozadek kulaku