Aktywne Wpisy

Krolowa_Nauk +492
Masakra, staram się śledzić wszystkie wpisy odnośnie obecnej sytuacji powodziowej, ale przekopywanie się przez te durne heheszki to jakiś koszmar. Co drugi wpis to jakieś szurstwo albo nabijanie się z tragedii "bo mnie to nie dotyczy i nie mój problem". Ludzie potopili swoje i tak już niewielkie zasoby empatii czy o co chodzi? Przykre bardzo...
Wszystkim, których dotknęła ta tragedia bardzo współczuję i mam nadzieję, że jak najszybciej uda się opanować sytuację
Wszystkim, których dotknęła ta tragedia bardzo współczuję i mam nadzieję, że jak najszybciej uda się opanować sytuację

lakukaracza_ +136
#powodz Serce pęka
źródło: pieseksmutek
Pobierz

Co z tego, że ludzie będą mogli wziąć bk2% skoro po dużo wyższych cenach. Te wszystkie propozycje ustaw zrobią dużo więcej złego niż dobrego.
BTW giełda doskonale dyskontowała przyszłość bo akcje devow rosną od dobrych 3 miechów.
#gielda #nieruchomosci
@markier: Przecież to było oczywiste, jak zobaczyłem ten wpis to wiedziałem, że jesteśmy blisko dołka. Antywyrocznia się nie myli.
https://wykop.pl/wpis/64532717/wig-nrchom-od-poczatku-cyklu-podwyzek-stop-procent
Nowych osób które się łapie na ten program w przyszłym roku nagle nie przybędzie, inflacja z nami raczej zostanie, ludzie się niespecjalnie wzbogacą, stopy procentowe pewnie zostaną ewentualnie mały ruch
@bzyku95: Potem korekta wzrostu wywołanego przez dolewkę pieniędzy. Jak nic się nie zmieni ze stopami to po prostu będziemy wracać do obecnych cen przez następne 2 lata.
Ogólnie to bk2 zablokował sensowniejsze spadki cen niestety. Spodziewam się że dołek jest mniej więcej teraz, a potem będą dochodzić kolejne czynniki popytowe: najpierw bk2, potem obniżenie stóp, a potem - być może - koniec wojny, stabilizacja w tej części Europy, finalnie - Ukraińcy, którzy
@markier:
Nie widać, żeby jakoś mocno rosły w stosunku do rynku:
https://stooq.pl/q/?s=wig_nrchom&d=20230404&c=1y&t=l&a=lg&r=mwig40
@rzzz: ale jak cała giełda leciała, to spadkowcy nie pisali, że cała giełda leci ( ͡° ͜ʖ ͡°) czyli standardowo, oszukujecie sami siebie tymi wykresami XD
Po kilku latach w branży zarabia się lepiej i zakładając że taki typ zaczął w 2018 to teraz akurat zaczyna go być stać na kredyt i