Wpis z mikrobloga

Jakbym zrobił ten trening na trenazerze to bym był zachwycony bo waty wyższe przy danym tętnie ale korelacja waty-predkosc wypadła słabo.Wiadomo dziś pogoda niesprzyjająca, ale jakiś jednak niesmak mam.No i czuję że bardziej angażuje się czworogłowy a ja bardziej łydkę mam rozbudowaną.
  • Odpowiedz
No i czuję że bardziej angażuje się czworogłowy a ja bardziej łydkę mam rozbudowaną.

@TenczowyNarodowiec: Eee tego nie przeskoczysz, przecież to właśnie przód uda jest głównym "pracownikiem" w całym cyklu obrotu korby. Masz tam 2x? Jeśli chcesz odczuć z miejsca ten moment tzw. przepchnięcia charakterystyczny dla ovali wrzuć na małą tarczę z przodu, pojeździj tak 5 minut i potem wrzuć na blat, z automatu to odczujesz.
  • Odpowiedz
Pojeżdżę potestuje i może się przekonam, na okrągłej tarczy do tej pory największą robotę robiłem od godziny trzeciej do szóstej, bo przepychałem tarcze stopą, na owalu czuje ze praca zaczyna się dużo wcześniej, powiedzmy od godziny pierwszej
  • Odpowiedz
@TenczowyNarodowiec: jak przepychałeś tarcze stopą to w końcu zaczniesz normalnie pedałować zanim sobie krzywdę zrobisz. Czwórka jest od pchania, zakaz stopą pedałowania ( ͡°( ͡° ͜ʖ( ͡° ͜ʖ ͡°)ʖ ͡°) ͡°)
  • Odpowiedz
@TenczowyNarodowiec: Przywykniesz, dużo jeździsz i masz mocny kopyt na okrągłym to i do tego się przyzwyczaisz. Ja to zauważyłem, że oval u mnie lubi niższą kadencję 75-85, gdzie zawsze wolałem po 100rpm kręcić.
  • Odpowiedz