Wpis z mikrobloga

mirki jak to jest, jestem półrocznym juniorem w IT i mam 5k na łapę i myślałem, że to nie jest tak źle, po czym jak spotykam się ze znajomymi, którzy pracują w jakichś fabrykach/mcdonaldach to słyszę, że zarabiają po 7k i to praktycznie wszyscy - serio w takich miejscach się tak dużo zarabia czy to ja zarabiam tak mało i stawki po prostu się zmieniły? bo sam juz nie wiem co myśleć, skoro na jakimś magazynie zarabia się więcej?
#pracait #pracbaza #zarobki
  • 53
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

którzy pracują w jakichś fabrykach/mcdonaldach to słyszę, że zarabiają po 7k i to praktycznie

@kiedys_bede_bogaty: chyba w dwa miesiące. W maku to chyba byś musiał być kierownikiem żeby mieć 7k, to samo w fabrykach. Na produkcji co najwyżej 4k zarobisz.
  • Odpowiedz
@kiedys_bede_bogaty: On wykorzystuje 100% potencjału, a ty jesteś obiążeniem dla firmy, stąd różnica. Za 2 lata będziesz zarabiał 20k, a on nadal 7k(co i tak wydaje się bardzo dużo i jest mało prawdopodobne - zmyśla, albo robi nadgodziny)
  • Odpowiedz
@kiedys_bede_bogaty Jak mają status studenta i pracują na umowę zlecenie, to całkiem możliwe. Zależy też od liczby godzin, bo "zarabiam tyle i tyle, ooo super" a jak podrążysz, to okazuje się, że to właśnie studencka zleceniowka ponad 200 godzin w miesiącu
  • Odpowiedz
o ja chyba coś źle robię skoro po prawie 2 latach w korpo mam 5500 brutto i jakoś zainteresowania na moje CV nie ma xd

@Malenaa: bardzo źle robisz, takie pieniądze dziś to praktycznie nic
  • Odpowiedz