Aktywne Wpisy
Mieszkam z dziewczyną. Mieszkanie jest moje, ja płacę rachunki, ja kupuję większość jedzenia. Ona zarabia minimalną krajową (ona pracuje nieregularnie, kilka dni w tygodniu) i swoją pensję przeznacza praktycznie "na siebie".
Sytuacja z wczoraj:
Ja budzik 6:15, na 7 w pracy żeby zarabiać pieniądze, jak co dzień.
Moja dziewczyna spała do 12:00, wstała o 12:30, poszła do sklepu, zrobiła zakupy na obiad (za mój hajs) i przygotowała obiad.
Przygotowując obiad wstawiła relacje
Sytuacja z wczoraj:
Ja budzik 6:15, na 7 w pracy żeby zarabiać pieniądze, jak co dzień.
Moja dziewczyna spała do 12:00, wstała o 12:30, poszła do sklepu, zrobiła zakupy na obiad (za mój hajs) i przygotowała obiad.
Przygotowując obiad wstawiła relacje
arinkao +112
Jajka w sosie chrzanowym, ziemniaki, duszona na maśle marchewka (ʘ-ʘ)
Bardzo pospolicie, ale przyznać się kiedy ostatnio jedliście jajka z sosem chrzanowym? Ja chyba kilkanaście lat temu na stołówce u mamy w pracy.
Zapomniałam że istnieje takie combo, było pyszne, będę robić częściej ale z rzadszym sosem i z koperkiem który tu bardziej pasuje.
#arinkaofood
#gotujzwykopem #jedzzwykopem
Bardzo pospolicie, ale przyznać się kiedy ostatnio jedliście jajka z sosem chrzanowym? Ja chyba kilkanaście lat temu na stołówce u mamy w pracy.
Zapomniałam że istnieje takie combo, było pyszne, będę robić częściej ale z rzadszym sosem i z koperkiem który tu bardziej pasuje.
#arinkaofood
#gotujzwykopem #jedzzwykopem
#przegryw #pracbaza #neet #depresja
@Tata_Kasi: słowo klucz może ...ale po kołchozie jesteś taki styrany że nic ci się nie chce
Co prawda teraz mam fajną robotę biurową gdzie 90% czasu siedzę w telefonie i za prawie 5k netto, ale i tak neetowanie było lepsze xD
@HausHagenbeck: No to chyba oczywiste, problemem neetu jest brak pieniędzy, a nie zryta psycha.
Czas można sobie zorganizować dowolnie rygorystycznie, można chodzić jak w szwajcarskim zegarku jeśli ktoś potrzebuje rygorystycznego harmonogramu, a można też prowadzić nocny tryb życia - wszystko zależy od ciebie, masz pełną swobodę. Nie trzeba przecież cały czas scrolować wykopu. Jedynym ograniczeniem są finanse
Dużo czasu i chęci na wszystko podczas takich przerw xD
@Scarface83: za takie wychowanie powinno się odbierać prawa rodzicielskie
@HausHagenbeck:
Fakt nie. Opinia.
Fakt? Nie. Opinia.
Fakt - nie. Opinia.
@tomilipin: daj mnie na czarno bo zapomniałem przecinka po 'fakt'
@HausHagenbeck: Mam na czarnolisto 1024 osoby, czyli maksimum. Nie mogę cię dodać i wcale bym nie chciał. Ale cieszę się, że wiesz o braku przecinka. Pozdrawiam i miłego wieczoru :)