Aktywne Wpisy

HumanBeing +30
Ale mnie w-------ą ci skyrimowi gracze od siedmiu boleści którzy się chwalą swoimi postaciami na reddicie i piszą że używanie bugów i exploitów to nie oszukiwanie. Wykorzystują jakieś najbardziej chamskie bugi typu restoration loop żeby stworzyć przedmioty z dosłownie GAZYLIONAMI statystyk i później się szczycą jak to uwaga - przeszli grę na najtrudniejszym poziomie XD a jak chociaż leciutko wspomnisz że to takie trochę oszukiwanie i równie dobrze mogli kody wpisać, to
źródło: temp_file8524748805443139303
Pobierz
Marek_Tempe +7
Pamiętam kiedyś była taka zasada: "Leżącego" się nie kopie, przestrzegała jej nawet najgorsza ówczesna patola. Co się z wami ludzie stało?

https://landgeist.com/2022/08/23/emigration-in-europe/
Dziwi mnie tu tak duża obecność Niemiec. Co ten kraj ma w sobie aż tak niezwykłego, że aż tyle ludzi się tam przenosi? Wątpię by chodziło tylko o kwestie gospodarcze, bo tutaj to Niemcy wypadają dość średnio.
Z rozmów z innymi wykopkami wiem, że wolą inne kraje do emigracji.
Jakie jest Wasze zdanie o tej mapie? Zgadzacie się, czy może nie?
#europa #emigracja #emigrujzwykopem #mapy #niemcy #neuropa #4konserwy #pytaniedoeksperta
Nawet uwzględniając zarobki na osobę, Niemcy nie wypadają jakoś super.
Ich centralne położenie też raczej nie sprzyja im samym.
Politykom też już tam raczej nie można ufać.
Zresztą, gospodarka to
@Xing77: Mapa pokazuje dane na temat wszystkich imigrantów czyli nie tylko tych ktorzy wyjechali w przeciagu ostatniego roku, ale wszystkich na przestrzeni wszystkich lat.
Niemcy byly od zawsze przodujaca gospodarka w Europie i krajem o najnizszym poziomie bezrobocia, gdzie latwo bylo dostac prace.
Teraz oczywiscie to sie juz zmienia i Niemcy nie sa tak kuszace jak byly chociazby
A co do przyczyn emigracji, to te są naprawdę różne i nie można patrzeć na to tylko w ten sposób.
@Xing77: A kto wypada lepiej? Pod względem stosunku zarobków do cen niewiele krajów na świecie. Są też bardzo stabilnym krajem, o przewidywalnym prawie i szanującym prawo (przynajmniej własne) ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Do tego niezły klimat, piękna przyroda. Niemcy i Francja to jest prime real estate Europy.
Dla mnie? Czy dla kogo?
Dla kazdego inny kraj moze byc kuszacy, w zaleznosci od tego czego szuka.
Poza powodami wymienionymi powyżej ważnym argumentem za Niemcami jest odległość od Polski.
Jak ktoś ma rodzinę, przyjaciół jakieś sprawy w PL, albo mu tęskno za p-----------m, to wsiada w auto i za chwilę jest na miejscu.
@Xing77: miszczu, to jest 4 gospodarka świata
@Xing77: 4 gospodarka świata wypada dość średnio?
Osobiście "g---o wiem ale się wypowiem", bo nie emigrowalem, ale planuje i z informacje które udało mi się zdobyć a na prawdę przemaglowałem temat
Powiem tak, gdzieś były statystyki quality of life gdzie porównywano wszystko - np zarobki co do cen i mimo że Niemcy nie zarabiają tyle co
Jak „od niedawna"? xD
Zawsze były, tylko Polacy nie uwzględniają tych powodów bo skupiają się tylko na jednym aspekcie,