#mieszkanie #dom #nieruchomosci Który projekt uważacie za ciekawszy, ciemniejszy czy jaśniejszy ( w komentarzu, bo przecież wypok nadal nie pozwala na dodanie kilku zdjęć na raz xDDDD)?
@Kauabang pierwszy kolorystycznie fajniej, ale w drugim podoba mi się że jest miejsce gdzie można usiąść i ogólnie jakoś lepiej wykorzystana ta przestrzeń się wydaje
@Kauabang: Mi bardziej ciemny podchodzi :) Jak nie dajesz lodówki side by side to osobiscie bym dał w zabudowie :) jeszcze schludniej by to wyglądało :)
@Kauabang: dla mnie jasna opcja, ciemny możesz znienawidzić z czasem. Brat zrobił sobie kilka par drzwi w kolorze wenge i samą ościeżnicę do salonu, i mimo że lubi ciemne kolory to za dużo tego było.
@Kauabang Na ciemnym będzie widać cały brud, plus te ledy na dole żeby podkreślić każdy okruszek który leży na ziemi. Jaśniejszy jest praktyczniejszy i mniej męczący na dłuższą metę. Przemyśl dobrze czy zmywak bez ociekacza to dobry pomysł. Ja tak zrobiłem i żałuję do dzisiaj. Po pierwsze nie wszystko umyjesz w zmywarce, a po drugie gdzie warzywa będziesz dawał żeby ociekały? Silikonowe maty ciężko domyc z kamienia i osadów.
@Kauabang: W ciemnych projektach fajne jest to, że dobrze wyglądają tylko na zdjęciu. I może jeszcze jakieś 15-30 minut po ich zobaczeniu na żywo. Czyli w sam raz jak chcesz pokazywać gościom. Przy dłuższym użytkowaniu ta ciemnota zaczyna przytłaczać i człowiek zaczyna żałować, że sobie zrobił kuchnię w barwy pogrzebowe na tle których nic nie widać (oprócz zacieków z kamienia).
@Kauabang: jeśli to w Polsce - brałabym jasne barwy, nawet jeśli okno na południe to w pochmurne dni ciemno będzie. W ciemnym projekcie mało blatu trochę - postawisz sobie robota kuchennego, czajnik i może jakiś chlebak czy coś takiego i nagle przy gotowaniu się okazuje, że blatu nie ma żeby sobie rozstawić deskę do krojenia i postawić jakąś miskę czy coś. Choć może tu inne cele ma mieć kuchnia bo widzę
Aktywne Wpisy
18+
Zawiera treści 18+
Ta treść została oznaczona jako materiał kontrowersyjny lub dla dorosłych.
Który projekt uważacie za ciekawszy, ciemniejszy czy jaśniejszy ( w komentarzu, bo przecież wypok nadal nie pozwala na dodanie kilku zdjęć na raz xDDDD)?
Może ew ściana nad szafkami jasna
Na ciemnym będzie widać cały brud, plus te ledy na dole żeby podkreślić każdy okruszek który leży na ziemi. Jaśniejszy jest praktyczniejszy i mniej męczący na dłuższą metę.
Przemyśl dobrze czy zmywak bez ociekacza to dobry pomysł. Ja tak zrobiłem i żałuję do dzisiaj. Po pierwsze nie wszystko umyjesz w zmywarce, a po drugie gdzie warzywa będziesz dawał żeby ociekały? Silikonowe maty ciężko domyc z kamienia i osadów.
W białym projekcie
Przy dłuższym użytkowaniu ta ciemnota zaczyna przytłaczać i człowiek zaczyna żałować, że sobie zrobił kuchnię w barwy pogrzebowe na tle których nic nie widać (oprócz zacieków z kamienia).