Aktywne Wpisy
smuteczek2000s +137
Dzień dobry
smuteczek2000s najprawdopodobniej na zawsze znika z Wykopu i internetu.
W moim życiu wydarzyło się coś takiego co zmieniło mnie na zawsze. Nie dotyczy to mnie, a mojej rodziny. Już nigdy nie będę patrzeć na życie, ludzi z internetu i świat tak samo.
Pamiętajcie, nie narzekajcie na życie, bo ta k*rwa (życie) potrafi tak dać w kość, że prawie macie zawał w wieku 23 lat.
Trzymajcie się, może kiedyś wrócę do
smuteczek2000s najprawdopodobniej na zawsze znika z Wykopu i internetu.
W moim życiu wydarzyło się coś takiego co zmieniło mnie na zawsze. Nie dotyczy to mnie, a mojej rodziny. Już nigdy nie będę patrzeć na życie, ludzi z internetu i świat tak samo.
Pamiętajcie, nie narzekajcie na życie, bo ta k*rwa (życie) potrafi tak dać w kość, że prawie macie zawał w wieku 23 lat.
Trzymajcie się, może kiedyś wrócę do
Querly96 +91
Istny szał, a brak konkurencji po prostu pozwala im na traktowanie pasażera jak szmaty. Skur....kowanesyny.
Całość na: https://www.rynek-kolejowy.pl/wiadomosci/bilety-na-pendolino-i-ekspresy-beda-bardzo-drogie-za-psa-i-rower-tez-zaplacimy-wiecej-111439.html
Oczywiście, jest to jeden z elementów wypychania ludzi w kierunku samochodów, a z drugiej strony zbicia jeszcze większej kasy na rekordowych od pewnego czasu przewozach ilościowych, które drastycznie spadną po kolejnych podwyżkach, skoro nawet Orlen będzie tańszy ;)
#pociagi #intercity #podroze #kolej
@AbaddonLincoln: wystarczy, że nie będzie kolejnej fali ucieczki przed wojną i wynik się nie powtórzy.
Samo PKP tu trochę dostaje po dupie, bo idiotyzmy sięgają znacznie wyżej. Ale brak konkurencji nie pomaga. Trzymam kciuki za RegioJet i ich walkę.
Choć mi w Poznaniu to i tak kolejowy kij w dupę.
@AbaddonLincoln: 13 zł za rower (╯°□°)╯︵ ┻━┻
@AbaddonLincoln: ale wiesz że koleje w polsce mimo wszystko są jednymi z najtańszych w europie (a na pewno tej cywilizowanej części, gdzie nie jedziesz pół kraju kiblem albo innym złomem)?
@Wycu91: ja to wszystko wiem, już pewnie dziesiątki razy nim
W tym roku zobaczyłem ceny biletu + biletu za rower, #!$%@?łem się, wrzuciłem rower do bagażnika i pojechałem autem, bo było taniej. I mówimy tutaj o lokalnych pociągach, nie IC. A teraz jest jeszcze drożej. #!$%@?.
Natomiast szybki serczyk, ICE z Hannoveru do Frankfurtu, kilometraż podobny do Wwa-Ktw, 40 jurków. Kurs mamy, jaki mamy, to odrobinę drożej na dzisiaj, a taniej na 11.01 niż PL IC
@Talarkowy: myślę, że większość przejazdów jest kupowana przez firmy na fakturkę. W Pendolino zajęte miejsca są tylko w tygodniu o 8 i 16 ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@Misiopysioo: a na jutro?( ͡° ͜ʖ ͡°)