Wpis z mikrobloga

via Wykop Mobilny (Android)
  • 15
@w_glab_przeszlosci: jak pracujesz zdalnie, lubisz naturę, no to super miejsce do życia. Inne tempo niż Warszawa, ale właśnie wieje nudą, brak większych wydarzeń, brak nocnego życia, nawet ciężko coś ciekawego zjeść poza kilkoma miejscami. Kwestia przemyślenia czego potrzebujesz do życia.
  • Odpowiedz
@w_glab_przeszlosci: Olsztyn ma piękną przyrodę, drogie mieszkania i dobre perspektywy do pracy zdalnej (czytaj słabe do pracy niezdalnej). Gastronomia jest tutaj na fatalnym poziomie z nielicznymi wyjątkami. Typowy średniak.
  • Odpowiedz
@w_glab_przeszlosci: ja wróciłem do Olsztyna po kilku latach. Z robota jest jak jest, ale wysłałem jedno CV, miałem jedna rozmowę i dostałem od razu propozycje. Zarobki zaproponowali takie same jak miałem w Gdańsku. Jak masz coś w CV to spokojnie da się tu złapać dobra fuchę.
  • Odpowiedz
@w_glab_przeszlosci: Miasto jest piękne ale lokalsi zdecydowanie ponadprzeciętnie marudzą… i wyjeżdżają. Masowo. Miasto pomimo inwestycji zaczęło podupadać i się wyludniać, jeszcze 10 lat temu perspektywa inwestycji i rozwoju infrastruktury dawała nadzieje na przyszłość - ale wygląda na to, że zapał zgasł. W żarcie na nonsensopedii, że miasto jest położone zbyt daleko od S7 aby się rozwijać jest niestety dużo prawdy.

To chyba najlepsze miejsce pod kątem życia studenckiego w kraju
  • Odpowiedz
@w_glab_przeszlosci: mam paru znajomych co z warszawy przeprowadzili sie do Olsztyna i chwalą sobie tu życie. Ale w sumie wszyscy mamy zawody że możemy pracować zdalnie i zarabiamy "poza" województwem albo i krajem
  • Odpowiedz
@w_glab_przeszlosci: Polecam jak lubisz dziki i inne liski (chociaż ostatnio chyba coś ich mniej). Jak w Zoo normalnie, można pogłaskać tylko w zamian trzeba dać żarło, są wytresowane i robią sztuczki.

Sporo wody dookoła jakby nie patrzeć. Jak jest pora deszczowa to można się poczuć jak w Wenecji, kajakiem czy innym pontonem do roboty można popłynąć. I tu mówię serio, chciałem kiedyś tak zrobić, ale łódka ma zbyt duże zanurzenie
  • Odpowiedz