Wpis z mikrobloga

@al_b: pracuję zdalnie 100km od Wrocławia i mam generalnie w dupie pracę w korpo we Wrocławiu czy gdziekolwiek na etacie u Polaka :)
Miasta powiatowe wymierają i to jest mój największy problem. Znajomych tutaj nie mam, po szkołach się rozjechali, a ja się przeniosłem z mniejszej miejscowości. Jeśli ludzie mają znajomych, to jakieś kliki po szkołach :)

Z drugiej strony rodzina na miejscu jest, a we Wrocławiu znowu zabójcze ceny
  • Odpowiedz
  • 3
@antywojo przecież Dolny Śląsk ma zajebistą alternatywę za Nysą. Wrocław jest ładny, dużo się dzieje, można poznać nowych ludzi nawet na #wroclawskiewykoppiwo , infrastruktura spoko wbrew pozorom. Dużo pubów, restauracji, McDonaldsow na rynku.
  • Odpowiedz
Jaka słaba infrastruktura? Chyba najwiecej kasy idzie właśnie na to, a od dwóch lat ciagle coś jest modernizowane…

@podmaks: i tak to się Grażynko żyje w tym Wrocławiu. MPK wymieni zwrotnice, prezydent się tym pochwali na fejsbuku, a potem gamonie myślą, że mamy tu potężne inwestycje xD

Nie, w tym mieście nie ma inwestycji. Inwestycje to możesz zobaczyć w Krakowie albo Warszawie. U nas wydarzeniem ostatnich 10 lat są 2
  • Odpowiedz
  • 1
@Ogau przebudowa Skłodowskiej-Curie, Buforowej (polecam zobaczyć jak wyglądało to przed, bo ciągle na street view jest), remont Krupniczej, remont Grabiszyńskiej, nowy Dworzec PKP, nowy dworzec PKS, dodatkowy parking na Nowym Targu, NFM i okolice. To tak z głowy.
  • Odpowiedz
przebudowa Skłodowskiej-Curie

@Hrjk: rzeczywiście te 600 metrów drogi zaczęto remontować ponad 9, a nie 10 lat temu. Sorry ( ͡° ͜
  • Odpowiedz
@antywojo: według mnie Wrocław ze wszystkich polskich miast trzyma najwyższy poziom. Przereklamowany to jest Kraków, gdzie poza rynkiem nic nie ma. I tak mimo wszystko wyprowadzam się z Wrocławia z powrotem do aglomeracji śląskiej ale Wrocław zawsze na plus.
  • Odpowiedz
konto usunięte via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@antywojo: no w Polsce nie masz dużo miast, które mogą się równać z Wrocławiem. Jest tylko Warszawa, Kraków, Gdańsk. Reszta to nie ten poziom. Może Poznań na upartego, ale na upartego.
  • Odpowiedz
@antywojo: Chcę tak jak ty, znaleźć pracę 100% zdalną ew max raz w miesiącu, mam już działkę, w sumie nie aż tak źle skomunikowaną z wojewódzkim 30 - 40 minut ale marzy mi się jakaś już totalna wiocha i mieć w dupie miasta.
  • Odpowiedz
@antywojo: Wrocław bije ostatnio rekordy jeśli chodzi o korki. Wszystko jest tak szczelnie zabudowane, że miejsca na nowe drogi/pasy nie ma. Strach myśleć co się będzie działo za kilka lat
  • Odpowiedz