1. Nie było kogoś takiego jak Thomaso Cavalieri, był Tommaso dei Cavalieri. 2. Michał Anioł nie użył jego twarzy do namalowania Jezusa. 3. Tommaso wyglądał tak:
@ksetlak wszystko fajnie tylko żaden katolik nie potrzebuje klękać przed obrazkiem żeby się zacząć modlić. A to że czasami gdy katolicy się modlą i są w pobliżu obrazów świętych to juz nie to samo co modlenie się do obrazów.
Zresztą szkoda się produkować. I tak uznasz, że katolicy czynią zło czy cokolwiek i że są fałszywi Pewnie dlatego duch Święty działa we wspólnotach na modlitwach. Bo Ci źli katolicy czczą obrazy.
@lilitch123: Wow, ale trzeba być inteligentnym, żeby pojąć, że katolicy nie modlą się do przedmiotu.
Wybacz, ale poganie tłumaczyli się tak samo jak katolicy. Myślisz, że czciciel Zeusa modlił się do drewna? On tak samo jak katolicy bronił swojego bałwochwalstwa.
Bóg nie jest idiotą, że by nabrać się na takie tłumaczenie. Tu masz Jego zdanie:
Dobrze wiedzieć, że mój proboszcz to gimboateista. Jak lata temu jako dziecko jeszcze brałem udział w "kolędzie" to wchodząc do nas do domu i rozglądając się po ścianach zapytał: "A gdzie jakieś święte obrazy?" Jak usłyszał, że nie mamy zapytał: "To jak się modlicie?" ( ͡° ͜ʖ ͡°
Do znajomego Świadka Jehowy przyjechał katolik. Ponieważ Świadkowie nie mają "świętych" obrazów w domu, katolik pomodlił się do ilustracji z czasopisma Strażnica.
Rozumiecie, że są wśród nas takie mendy, które nie tylko nie odpuszczą człowiekowi na ostatniej drodze, ale nawet jak zdychasz w męczarniach albo samotnie, bo "muj śfienty hodniczeq"?. Jaką wszą i zwyczajną mendą trzeba być, żeby robić takie rzeczy.... #polska #donisiciele #konfitura #policja #bekazpolakow
Że też wam się to nie nudzi XDDD
1. Nie było kogoś takiego jak Thomaso Cavalieri, był Tommaso dei Cavalieri.
2. Michał Anioł nie użył jego twarzy do namalowania Jezusa.
3. Tommaso wyglądał tak:
Zresztą szkoda się produkować. I tak uznasz, że katolicy czynią zło czy cokolwiek i że są fałszywi Pewnie dlatego duch Święty działa we wspólnotach na modlitwach. Bo Ci źli katolicy czczą obrazy.
@lilitch123: Wow, ale trzeba być inteligentnym, żeby pojąć, że katolicy nie modlą się do przedmiotu.
Wybacz, ale poganie tłumaczyli się tak samo jak katolicy. Myślisz, że czciciel Zeusa modlił się do drewna? On tak samo jak katolicy bronił swojego bałwochwalstwa.
Bóg nie jest idiotą, że by nabrać się na takie tłumaczenie. Tu masz Jego zdanie:
@stanleymorison: to jest wizerunek Jezusa z obrazu Adolfa Hyły - "Jezu ufam Tobie" i znajduje się w Łagiewnikach. Został namalowany w 1944 roku.
@lilitch123: Nie, w ogóle xD
Dobrze wiedzieć, że mój proboszcz to gimboateista. Jak lata temu jako dziecko jeszcze brałem udział w "kolędzie" to wchodząc do nas do domu i rozglądając się po ścianach zapytał: "A gdzie jakieś święte obrazy?" Jak usłyszał, że nie mamy zapytał: "To jak się modlicie?" ( ͡° ͜ʖ ͡°
@ksetlak: potwierdzam, byłem tą Strażnicą