Aktywne Wpisy

ish_waw +484
źródło: Zdjęcie z biblioteki
Pobierz
gobi12 +192
Pamiętacie ten stół? ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Nie jest tak obficie zapełniony jak w poprzednich latach, ale jak na tylko jeden mały tunel to jestem bardzo zadowolony.
18 różnych odmian, z których większość uprawiałem po raz pierwszy. Zwłaszcza, że już od sierpnia sporo dojrzałych owoców podbieralem na różne cele. Dzisiaj zerwałem wszystko co było na ten moment dojrzałe. W tunelu zostało jeszcze 3x to co na stole, ale nadal zielone. Przymrozków na
Nie jest tak obficie zapełniony jak w poprzednich latach, ale jak na tylko jeden mały tunel to jestem bardzo zadowolony.
18 różnych odmian, z których większość uprawiałem po raz pierwszy. Zwłaszcza, że już od sierpnia sporo dojrzałych owoców podbieralem na różne cele. Dzisiaj zerwałem wszystko co było na ten moment dojrzałe. W tunelu zostało jeszcze 3x to co na stole, ale nadal zielone. Przymrozków na
źródło: temp_file6670518616501059288
Pobierz

źródło: comment_1670785291PKUU3TByHP71JpFy7MiAxV.jpg
PobierzŻe też wam się to nie nudzi XDDD
@lilitch123: Wow, ale trzeba być inteligentnym, żeby pojąć, że katolicy nie modlą się do przedmiotu.
Wybacz, ale poganie tłumaczyli się tak samo jak katolicy. Myślisz, że czciciel Zeusa modlił się do drewna? On tak samo jak katolicy bronił swojego bałwochwalstwa.
Bóg nie jest idiotą, że by nabrać się na takie tłumaczenie. Tu masz Jego zdanie:
źródło: comment_1670789922880t1Um1BO3GFd0E4yqUV1.jpg
PobierzZresztą szkoda się produkować. I tak uznasz, że katolicy czynią zło czy cokolwiek i że są fałszywi Pewnie dlatego duch Święty działa we wspólnotach na modlitwach. Bo Ci źli katolicy czczą obrazy.
1. Nie było kogoś takiego jak Thomaso Cavalieri, był Tommaso dei Cavalieri.
2. Michał Anioł nie użył jego twarzy do namalowania Jezusa.
3. Tommaso wyglądał tak:
źródło: comment_167079758339ndAkbjcisNNNNEvpcuvY.jpg
Pobierz@ksetlak: potwierdzam, byłem tą Strażnicą
@stanleymorison: to jest wizerunek Jezusa z obrazu Adolfa Hyły - "Jezu ufam Tobie" i znajduje się w Łagiewnikach. Został namalowany w 1944 roku.
@lilitch123: Nie, w ogóle xD
Dobrze wiedzieć, że mój proboszcz to gimboateista. Jak lata temu jako dziecko jeszcze brałem udział w "kolędzie" to wchodząc do nas do domu i rozglądając się po ścianach zapytał: "A gdzie jakieś święte obrazy?" Jak usłyszał, że nie mamy zapytał: "To jak się modlicie?" ( ͡° ͜ʖ ͡°
Gdyby katolicy uprawiali cherry picking to by dawno wyrzucili z praktyki niewygodne przykazania, np. te odnoszące się do nieczystości, miłości do drugiego człowieka (bo łatwiej być złym i odpłacać innym tym samym) albo zapisy o jałmużnie czy konieczności nawrócenia się. Ale nie, wielcy i źli chrześcijanie!!! Modlą się do obrazków a jest napisane, że nie można się modlić do obrazków!!! Hurr durr niewierni, wybierają co