Aktywne Wpisy
Pogromca20 +850
Siedzę sobie właśnie na SOR w Przemyślu. Zero ludzi. Czas oczekiwania 3 g. 5 min. ( ͡° ͜ʖ ͡°). Strach pomyśleć co by było gdyby ktoś był przede mną. Lekarz dostał info że jest pacjent ale stwierdził że pacjent musi poczekać ¯\(ツ)/¯
źródło: 1000019311
Pobierz
KRCZVSK +83
Ale gdyby pies się zesrał na skwerku to byłby już płomień, dwa duplikaty i 500 komentarzy. xD A jak chłop się nad babą znęcał to nie ma co pochopnie oceniać, trzeba zachować powściągliwość, poznać pełen kontekst bo może zasłużyła albo to była prowokacja. xD
#psy #psiarze #logikaniebieskichpaskow #niebieskiepaski #zwiazki
#psy #psiarze #logikaniebieskichpaskow #niebieskiepaski #zwiazki
źródło: Zdjęcie z biblioteki
Pobierz

Mam niemały zgrzyt. Aktualnie pracuję w spoko firmie i przy dobrym projekcie, ale oferowane stawki zaczęły lekko odbiegać od tych rynkowych. Podwyżki są jedynie w kwietniu 'bo tak' ale z mniej nieoficjalnych źródeł wiem, że można o nich rozmawiać jeśli zagrozi się rzuceniem papiera z podkładką w postaci oferty innej firmy.
Wiem, że ludzie związani z moim projektem (również Ci 'wyżej') nie chcieliby mnie puścić, obawiam się jednak oporu z góry (która przyklepuje podwyżki).
Czy ktoś stosował taki 'szantaż' w praktyce? Zazwyczaj się to udaje czy nie bardzo? Bo tak naprawdę tylko pieniądze mi tutaj nie pasują a mówimy o sporej róznicy.
#pytanie
@gabrysianowa: Wow, jak na to wpadłeś sherlocku?
@gabrysianowa: przeczytaj chłopie ze zrozumieniem o co pytam.
@ATAT-2: jeśli jesteś dobry w tym co robisz zmień firmę tam gdzie ci odpowiednio zapłacą a nie jakieś szantaże
@ATAT-2: Nie ta branża, ale mogę się wypowiedzieć z perspektywy tego co szantażował jako ekspert i był szantażowany jako manager:
- jak jesteś dobry/pozyteczny to zawsze działa, mozna szarżować ze stawką. Dobry lider/manager ma budżet na takie akcje
- jak jesteś przeciętny...to też działa o ile nie przeszarżujesz ze stawką.
Chociaż chciałbym się mylić.
1. Bierzesz udział w rekrutacji do innej firmy, która wydaje się mieć fajny projekt i oferować lepsze pieniądze (tyle ile byś chciał w aktualnej +10%).
2. Przechodzisz tą rekrutację dostajesz ofertę.
3. Idziesz do menadżera i mówisz, że dostałeś ofertę i będziesz składał wypowiedzenie, tylko nie rób tego w ostatnim dniu miesiąca.
4a. Dostajesz od nich kontrofertę bo chcą Cię zatrzymać (szykuj się, że to może być ostatnia podwyżka
@vipperek: no sorry ale jeśli ja i inni sygnalizowali już w okolicach wakacji zbyt niskie stawki i zostali odesłani z kwitkiem 'do kwietnia' to nie czuje się jako ten zły.
Szczególnie że od
W obecnej pracy jak chciałem zmienić, to też firma i projekt i ludzie spoko, ale było za mało kasy, teraz wszystko jest ok. Chociaż już czekam na następną podwyżkę