Wpis z mikrobloga

• 19
@Simfecstio Dużo rzeczy jest wpisane w konstrukcję, jakoś wszyscy mają to w dupie. Jest tam zapis o zakazie dyskryminacji bez znaczenia na przyczyny, jakoś jednak kwalifikacja jest powszechna wyłącznie dla mężczyzn.
Dziwnym trafem w konstytucji jest napisane że obrona RP dotyczy wszystkich, jednak chyba nie będziemy udawać że będzie to oznaczać takie same obowiązki dla kobiet, prawda?
  • Odpowiedz
@Maffiozzo97 nah. To już się trochę pozmieniało. I to nawet bardzo. Teraz jak jest ta roczna dobrowolna służba to fali tam nie ma. Więc jeżeli wprowadza powszechna to przecież szkoleniowcy będą ci sami. Fala wynikała z małego kapitału społecznego. Polska patologia. Teraz jednak jesteśmy parę poziomów wyżej
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 4
@sildenafil: śmieszy mnie wgl idea, że ktoś może wziąć chłopa koło trzydziestki, który już może mieć w życiu różne zobowiązania, dzieci, kredyty itd. i kazać mu iść do woja na 9 miesięcy xD
Jestem całkowicie przeciwny poborowi ale to mogłoby jeszcze jakoś działać gdyby dotyczyło ludzi zaraz po szkole średniej którzy jeszcze nie w-----i się w normalny tryb życia
  • Odpowiedz
@sildenafil: fali juz dawno daiwno nie ma. Teraz sw to poligon, siłownia, lekcje teorii obslugi broni, strzelnica, musztra, lekcje teorii pola walki, jak kogos przeraża to ze musi scielic łóżko to ja kura nie wiem. Przy dostepie do telefonów komórkowych i sieci Internet fala nie przejdzie. Nie ta mentalność ludzi
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 1
@sildenafil: a) po cichu to ukrywają że ziemia jest płaska
b) w wojsku dba się o higienę żołnierzy, żeby żadnego syfu nie było, więc z tym myciem się to nie trafiłeś
  • Odpowiedz
nah. To już się trochę pozmieniało. I to nawet bardzo. Teraz jak jest ta roczna dobrowolna służba to fali tam nie ma. Więc jeżeli wprowadza powszechna to przecież szkoleniowcy będą ci sami. Fala wynikała z małego kapitału społecznego. Polska patologia. Teraz jednak jesteśmy parę poziomów wyżej

@Simfecstio: Jeżeli spokojny chłopak będzie musiał dzielić cele z patusami po zawodówce, to będą go gnoić. A ofiara nie będzie mogła odejść. To był
  • Odpowiedz