Aktywne Wpisy

thorgoth +412
Bardzo ciekawy materiał wideo z komendy we Wrocławiu.
Kierująca pojazdem marki BMW prowadziła auto w bardzo agresywny sposób, nie ustąpiła pierwszeństwa pieszemu znajdującemu się na przejściu, jechała pod prąd ulicą jednokierunkową, zmieniała pasy bez użycia kierunkowskazu i ignorowała czerwone światło na sygnalizacji świetlnej.
Podczas tego rajdu została zauważona przez patrol policji, który podjął pościg. Mimo wydawanych przez policjantki wyraźnych sygnałów świetlnych i dźwiękowych, kierująca nie zatrzymała się do kontroli drogowej i kontynuowała jazdę.
W efekcie
Kierująca pojazdem marki BMW prowadziła auto w bardzo agresywny sposób, nie ustąpiła pierwszeństwa pieszemu znajdującemu się na przejściu, jechała pod prąd ulicą jednokierunkową, zmieniała pasy bez użycia kierunkowskazu i ignorowała czerwone światło na sygnalizacji świetlnej.
Podczas tego rajdu została zauważona przez patrol policji, który podjął pościg. Mimo wydawanych przez policjantki wyraźnych sygnałów świetlnych i dźwiękowych, kierująca nie zatrzymała się do kontroli drogowej i kontynuowała jazdę.
W efekcie

Zapraszam do wykopania: Stworzyłem "Nie wiem, ale się dowiem!", ale zostałem z niczym.
W eseju opowiadam jak zostałem oszukany w 9 miesiącu ciąży (2 tygodnie przed przyjściem mojego syna na świat) - po moim załamaniu psychicznym. Po wyjściu ze szpitala (kilka miesięcy później) zostałem zbanowany jak byłem w ciężkim stanie. Wydarzenia występowały blisko siebie w okresie półtorej roku.
W materiale są głosówki jak Głos kanału Bezi Wojciech Wróbel przyznaje się do
1) “znikających”
W eseju opowiadam jak zostałem oszukany w 9 miesiącu ciąży (2 tygodnie przed przyjściem mojego syna na świat) - po moim załamaniu psychicznym. Po wyjściu ze szpitala (kilka miesięcy później) zostałem zbanowany jak byłem w ciężkim stanie. Wydarzenia występowały blisko siebie w okresie półtorej roku.
W materiale są głosówki jak Głos kanału Bezi Wojciech Wróbel przyznaje się do
1) “znikających”
źródło: beziwykop
Pobierz

#macbook
Hej, mam pytanie dla programistów pracujących na B2B dla klientów z zagranicy - czy pracujecie na swoim sprzęcie, czy na sprzęcie od klienta? Czy mieliście możliwość wyboru? Jeśli ktoś pracuje na swoim sprzęcie dla klienta z Polski to niech tez proszę da znać :)
Będę w niedalekiej przyszłości rozglądał się za praca na kontrakt poza Polska i zastanawiam się, czy kupno macbooka do pracy ma sens :) (https://www.wykop.pl/wpis/69006679)
Gdzie teraz planujesz szukać kontraktów? Jakieś portale polecasz?
Szukam na linkedin, hired.com i remoteok, ale nie jest łatwo
U mnie klient chciał żebym pracował na własnym, ale z drugiej strony słyszałem o jakichś leasingach więc nigdy nie wiadomo. Najlepiej najpierw znaleźć kontrakt i dopiero kupić.
Dodatkowo robiąc na sprzęcie klienta to on formalnie powinien Cię za to skasować na fakturze co potem ewentualnie Ty przerzucisz na niego.
Raczej nikt normalny nie powinien wymagać
@Grubogruby: na jakiej podstawie?
dla mnie ma sens bo sporo firm zachodnich kontraktorów nie dają nic poza zapłata faktury, oczywiście jeśli jest ona zadowalająca. Mam macbooka swojego tylko do pracy zawodowej od 6 lat i jest w pyte