Aktywne Wpisy

paniswiata +4
Dlaczego Jessi był tak znienawidzoną osobą wśród oglądających? Przed włączeniem pierwszego odcinka czytałam trochę wypowiedzi na #filmweb i większość była krytyczna. Według mnie to najlepsza i najbarwniejsza postać w #breakingbad
#seriale #netflix
#seriale #netflix

xiv7 0
Dobra, wiem że nigdzie nie znajdę lepszych porad niż na wykopie, nigdy mi nie było potrzebne ale w końcu się zapisałem kilka miesięcy temu, proszę o protipy jak zdać za pierwszym razem
#prawojazdy
#prawojazdy
A populisci coś prdl o słupkozie w Krakowie.
Mała galeria w komentarzach.
#krakow
Ale to zaparkowali tak bo chcieli czy dlatego że nie było innych miejsc?
No i to ze nie ma miejsc oznacza ze można niszczyć zieleń za która płaca podatnicy ?
W wielu miastach jak ktoś nie ma zapewnionego miejsca to nie może zarejestrować samochodu.
@bialyjakbialek: XDDDDDDDDDDDD
XDDDDDDDDDD
No właśnie wszystko przecież nie zawiśnie w powietrzu
@emerjot:
Z roku na rok jest coraz gorzej.
@daftie123: No bo przybywa samochodów a miasto nie jest z gumy ¯\_(ツ)_/¯
No to może powinno być też rekordowo dużo miejsc parkingowych. Auta muszą gdzie parkować i będą parkować więc to jest problem nad których należy się pochylić a nie udawać że
@bialyjakbialek: Miasto nie jest z gumy. Na zachodzie ludzie o tym wiedzą a w Polsce bolacy dopiero się dowiadują.
Jesteś imbecylem?
@bialyjakbialek: Ty jesteś, bo uważasz, że święty samochodzik i jego ważny właściciel musi mieć zapewnione miejsce. Miasto nie jest z gumy a lenistwo wcześnie wykryte jest uleczalne.
No tak bo likwidacja parkingów i dopuszczanie budowy bloków bez miejsc lub z bardzo ograniczone ich liczba ułatwia sytuacje. Sprowadza sie ludzi do miast więc logiczne że musi przybywać miejsc parkingowych a nie tylko mieszkań
Porwnales sranie na chodniku do parkowania...
@reddin:
XDDDDDDDDDDD
Dowaliło jeszcze Ukraińców, trzeba sobie jakoś radzić w tej miejskiej dżungli. Ja też się ryje, gdzie się da (może nie do przesady jak na foto), bo inaczej to chyba tylko na nogach ;)
@bialyjakbialek: Idealne porównanie.
@bialyjakbialek: Nie ma fizycznie takiej możliwości, bo miasto nie jest z gumy i problem będzie narastał. Jedyne rozwiązanie to zrównoważony transport.
Komentarz usunięty przez autora
W sumie racja co zrobisz jak będziesz się musial wysrać na środku miasta?
@reddin:
@s---k: Przestańcie lobbować na rzecz samochodów a zacznijcie na rzecz zrównoważonego transportu. Bo włodarze się boją lobby samochodowego, ponieważ Polak bez samochodu umiera. ¯\_(ツ)_/¯
@bialyjakbialek: Pójdę do kibla w restauracji, albo do miejskiego szaletu. Na pewno nie narobię na trawnik, chodnik, przejście dla pieszych jak burak.
A jak restauracja nie będzie miała kibla i nie będzie miejskiego szaletu?
Mówisz o utopii zrównoważony transport to możesz sobie zaprojektować w nowo budowanych miastach a Anię miasta z kilkusetletnią historia gdzie były projektowane na transport pieszy i konny.
@reddin:
@s---k: Ty słyszysz jaki jest kwik kierowców (np w Gdyni) jak robią buspasy? Nawet na wykopie, wieczna krytyka. Polak bolak jak nie ma dojazdu samochdzikiem to mało się nie zesra.
@bialyjakbialek: Powiedz to Duńczykom, Norwegom, Holendrom zwłaszcza. Bajki piszesz.
@s---k: https://www.transport-publiczny.pl/wiadomosci/warszawa-beda-ograniczenia-w-buspasie-na-pulawskiej-75660.html
Kierowcy sami sobie zgotowali ten los.
Ale tam też nie ma miejsca, przecież rozmawiamy o problemie braku miejsc...
@cotidiemorior:
A samochody to są dla ufoludków czy dla kogo? Likwidacja miejsc parkingowych to oszukiwanie samego siebie ...
@ghandi92:
W którym nie ma żadnej refleksji, że rano w tygodniu, to transport publiczny jest dostosowany do jechania z Ostrołęki do Warszawy, a nie z Warszawy do Ostrołęki.
I na koniec porównuje czas z awarią pociągu do sytuacji braku awarii w samochodzie i była tak leniwa, ze nawet nie
A dlaczego po prostu nie budować by parkingów? dlaczego trzeba za wszelką cenę budować ciasna zabudowę bez parkingów?
@Pit1337: Ja jeżdżę SKM ¯\_(ツ)_/¯ czasem tylko samochodem, po godzinach szczytu. Lokalnie zaś rowerem.
@bialyjakbialek: bo ludzie nie chcą płacić za parkingi rynkowych stawek.
@Pit1337: znam osoby które taka mają i nie wbijają do centrum miasta. Po prostu w którymś miejscu po drodzie przesiadają się do
@bialyjakbialek: Nie ma miejsca na parkingi. A kasę wolę by miast przekazało na szkoły, ośrodki zdrowia i komunikację miejską.