Wpis z mikrobloga

Sorki ale No wiesz ja nie chce się prosić męża na podpaski czy zrobienie sobie paznokci ( ͡° ʖ̯ ͡°) i wiele kobiet ma takie podejście.

@Natalia-_-: w normalnym małżeństwie nie musisz się o nic prosić, bo majątek jest wspólny.

Spełnia sie w danej dziedzinie i ma z tego zarobek.

@Natalia-_-: Kobiety, które zrozumiały swój błąd z realizacją kariery zamiast macierzyństwa tak naprawdę nienawidzą
  • Odpowiedz
Naprawdę uważasz, ze ktokolwiek by dostał posadę za to ze jest kobieta

@Natalia-_-: Niestety tak. Jestem starym człowiekiem i przez połowę swojego zycia robiłem duże korpo. Od jakichś ostatnich 10 lat jest bardzo duże parcie na parytety i takie decyzje sa podejmowane. A tak ogólnie to kobiety jako managerowie dobrze sobie radzą w częściach firmy związanych z ludzmi np HR ( czyli znowu opieka) a bardzo słabo z resztą. NIe
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 16
@heterodewiant44: jedno jest istotne: kobiety były traktowane po rycersku bo dawały mężczyznom dzieci. to jedyne czego faceci nie są w stanie załatwić sobie we własnym zakresie.
ponieważ teraz jednak kobiety deklarują, że "nie są inkubatorami", to należy to uszanować, ale jednocześnie ukrócić wszystkie przywileje, dźwiganie bagaży, darmowe mammografie itp.
to jest fair.
  • Odpowiedz
To po prostu część społeczeństwa zrobiła z tego kobiecą rolę.

@peszek_leszek: Uwielbiam kiedy pojawiaj a się takie komentarze ignorujace miliony lat ewolucji. Nie, nie zrobił kobiecej roli. Ta " kobieca rola" w której nie ma niczego złego wynika z ewolucji, wynika z biologii. Ja rozumiem, że mozesz sobie wymyślać miliony lat ewolucji na nowo ale to niczego nie zmieni. To, że samica w zasadzie każdego gotunku ssaka opiekuje się młodymi
  • Odpowiedz
@peszek_leszek: są badania ze kobiety są nieporadne bez przewodnika. I to skrojone na cała długość naszego gatunku. Każda matriarchalna cywilizacja r-----------a się szybciej niż powstawała. Nie było w historii kraju który opieralby się na kobietach i przetrwał jakkolwiek.
  • Odpowiedz
'poluzowalismy' - strasznie duże mniemanie masz o sobie, a irl jesteś zwykłym glonemXD

@Ulyssos: W punkt, typ pisze o sobie "my mężczyźni, zbudowaliśmy", a koło faceta nawet nie stał ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz