Aktywne Wpisy
terminator800 +21
Powiedzcie mi czy to ja jestem #!$%@? czy moja żona.
Żona potrafi zostawić rosół na małym ogniu (kuchenka gazowa) i wyjść na 2-3 godziny.
Moim zdaniem to niebezpieczne i nieodpowiedzialne. Mieszkamy w bloku.
Czy Wy tez takm robicie? Moze serio przesadzam?
#logikarozowychpaskow #logikaniebieskichpaskow #zwiazki #gotowanie
Żona potrafi zostawić rosół na małym ogniu (kuchenka gazowa) i wyjść na 2-3 godziny.
Moim zdaniem to niebezpieczne i nieodpowiedzialne. Mieszkamy w bloku.
Czy Wy tez takm robicie? Moze serio przesadzam?
#logikarozowychpaskow #logikaniebieskichpaskow #zwiazki #gotowanie
pierwszynawenus +105
Policja z Piaseczna prowadzi akcję „bezpieczny rowerzysta”. W tym celu filmuje dronem rowerzystów, którzy z niewielką prędkością przejeżdzają na zielonym świetle przez przejście dla pieszych. W krzakach czekają już na nich schowani policjanci, którzy wystawiają mandaty. Dzielna policja chwali się w mediach społecznościowych tą jakże potrzebną akcją. ( ͡° ͜ʖ ͡°)
#rower #polskiedrogi #polskapolicja #kierowcy #drony #piaseczno #warszawa
#rower #polskiedrogi #polskapolicja #kierowcy #drony #piaseczno #warszawa
Szkoda niestety, że jak zwykle nasz ekspert udał, że nie widzi pytania i nie wyjaśnił mi dogłębnie dlaczego moja decyzja była złą decyzją i powinienem zostać na wynajmie, ale cóż, widocznie nie jest mi dane dostąpić tego zaszczytu. :<
#nieruchomosci #kredythipoteczny
https://www.wykop.pl/wpis/68528289
Ehhh wy kredyciarza :) zawsze sobie coś przekręcie, czegoś nie wkalkulujecie, czegoś nie wyliczycie. A już perełka jest to :)
@Iluzyt: moje, w kredycie. Z 1500 odsetek jakoś.
@ostatniwrankingu: niby szkoda, ale lubię wykazywać jak ten gość ładnie ucieka i udaje, że nie widzi gdy padają niewygodne pytania, które go przerastają. :D
A pasibox opisuje sytuację ogólnie i dla przeważajacej ilosci ludzi kupno mieszkania w kredycie sie teraz nie oplaca!
@Iluzyt: e? No jednak moje.
@Iluzyt: nawet teraz się może opłacać. Wczoraj wykazałem to niejakiemu @Adki, który najpierw zarzucił mi jakieś kłamstwo, a potem uciekł jak szczur z dyskusji wrzucając mnie na czarno:
https://www.wykop.pl/wpis/68532719/#comment-243624133
Oni i tak wiedzą, że:
1. Narzekasz na kredyt
2. Mieszkanie nie jest Twoje
3. Nie opłaca się jeśli kupiłeś teraz
4. Nie dociera, że kupiłeś w 2017
On nie ucieka od odpowiedzi, on zwyczajnie nie rozumie otoczenia dookoła. Normalny człowiek już
@Iluzyt: rotfl, ale co to ma do rzeczy? XD
Mam dla ciebie zagadkę. Kupiłem sobie mieszkanie za gotówkę. Następnie kupiłem sobie drugie na kredyt pod zastaw pierwszego. Kto jest właścicielem obu mieszkań?
@Iluzyt: a co jeśli zabezpieczaniem jest hipoteka na działce, a nie na Jego mieszkaniu? ( ͡° ͜ʖ ͡°) wtedy działka nie jest jego?
@Kiedysbedeczerwonka: no i mamy już pierwszego agenta. XD
Mimo wszystko liczę, że @pastibox znajdzie trochę odwagi i napisze mi - co w tym 2017 zrobiłem źle i dlaczego powinienem postąpić inaczej czyli dalej wynajmować (bo wynajmowałem, de facto mniejszy metraż za większe pieniądze niż późniejsza rata kredytu).
edit: widzę, że myślimy podobnie. :D
Dyskusja dotyczyła kredytu kolesia który chce go wziąć aktualnie. Udowodniłem ci że wynajem jest dla niego tańszy. Wyjaśniłem cię :). Nigdzie nie napisałem, że zrobiłeś coś źle. Lepiej. Ja nawet jemu napisałem, że korzyści z posiadania własnego mieszkania nie sposób wycenić.
A ty dzbanie będziesz mi wyciągał jakaś stacje z przed kilku lat, która nawet nie wiadomo czy jest prawdą:)
@pastibox: a Ty dzbanie zostałeś zapytany o 2017 i nie jesteś w stanie sensownie odpowiedzieć, bo przez gardło Ci nie przejdzie, że jakiemuś kredyciarzowi się coś opłaca. Prędzej zjesz kupę spod siebie, niż przyznasz takie rzeczy. Jesteś zazdrosnym i zawistnym przegrywem zakolakiem.
@Iluzyt: weź się gościu może doedukuj jak działa kredytowanie bo troszkę się teraz kompromitujesz.
Nie, nie jest moje "warunkowo" (wtf) i jest moje od momentu podpisania aktu własności, a nie do momentu spłaty.
Odpowiesz na moje pytanie?