Wpis z mikrobloga

@Timmy_Turner: 'szybko wykruszają się osoby, które nie są gotowe na taka pracę' - czyli w tłumaczeniu z januszowego na polski większość wytrzymuje kilka miesięcy i odchodzi. A sądząc po komentarzach, to niektórzy nie widzą w tym problemu.

i co, pewnie nawet nie ma ekstra stawki za taka nocke? ( ͡° ͜ʖ ͡°

@peoplearestrange: pewnie tyle co w KP, co daje jakieś oszałamiające 400zł za cały
  • Odpowiedz
Chodzi o całokształt wypowiedzi, które zostały przedstawione przez Biedronkę - wykruszają im się osoby, które nie potrafią tak pracować - więc albo na etapie rekrutacji dali d--y i nie zaznaczyli wyraźnie jaki jest tryb pracy, albo jednak już w praktyce jest o wiele gorzej niż przedstawiają.

@pomidorowka: ale to jest normalne że ktoś może myśleć że mu odpowiada taki tryb pracy ale z czasem może zmienić zdanie że jednak praca
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 4
@Timmy_Turner: jakim dzbanem trzeba byc, żeby w ogóle puścić taki tekst który jawnie wskazuje na mobbing i wyzyskiwanie, na stronę, gdzie to powinno przejść przez co najmniej tuzin rąk xD

@pomidorowka: Tez tak myślałem kiedy pierwszy raz musiałem dac swój ryj i jakis tekst o sobie na hehe, stronę firmowa. Przez parę lat wisiało jak w nawiasie dalem cos w stylu "ale nie wiem czy to nie za
  • Odpowiedz
  • 1
Nie wiem jak teraz, ale jakieś 15 lat temu JMD miało dobre zaplecze IT i specjalistów. Robiliśmy im sporo wdrożeń i było na wysokim poziomie.
  • Odpowiedz
@Timmy_Turner: Ewidentnie ich target to takie Jacki 50 lat, z wyrobioną etyką z-----------a ponad siły - czyli zwykłych niewolników. Na szczęście takich ludzi co raz mniej. Oni w ogóle oferują jakieś wynagrodzenie poza tym bełkotem o prywatnej opiece medycznej itp?
  • Odpowiedz
Nie wiem jak teraz, ale jakieś 15 lat temu JMD miało dobre zaplecze IT i specjalistów.

@bachus: ~10 lat temu to pracowałem w Biedzie jako kasjer i powiem Ci że tam nawet kasjerów i kierów miało dobrych, zaplecze magazynowo-transportowe też miało ręce i nogi. Pensje były spoko jak na brak specjalnych wymagań, bonusy i social był naprawdę sensowny.

Jakieś 4 lata temu trafiłem w okolicę to wpadłem do tego samego
  • Odpowiedz
@bachus: Sporo miejsc zeszło niestety na psy, utrzymuje kontakty z częścią ludzi z poprzednich zespołów w których pracowałem i powiem Ci że pomysły zarządu w połączeniu z nowym wyższym managementem potrafią zamordować bardzo dobre zespoły.
  • Odpowiedz
@Timmy_Turner: Nie powiem, kwikłem xD

A dla tych, którzy nie ogarniają o co mamy ból d--y:

pracujemy w trybie ciągłym, więc nam się szybko wykruszają osoby

Jeśli o tym w taki sposób piszą, to znaczy, że w firmie jest z-------l - bo jak nie ma z--------u, to zwykle programiści dbają o to by kod był możliwie najbardziej fail-proof, bo wtedy dyżurowanie na oncallu to darmowe piniondze za nic (a dokładniej za
  • Odpowiedz
@pomidorowka: no na biedronce robisz po 12 h ale za to wszystko -> sprzątasz, rozstawiasz towar, łapiesz złodziej, odbierasz tira/wysyłasz to co nie zeszło między czasie inwentaryzacja, ceny i jeszcze klientów od czasu do czasu pasowałoby kasować na kasach także, sylwestrowa zabawa generalnie.

A potem ale jak to zrezygnował XD
  • Odpowiedz
'szybko wykruszają się osoby, które nie są gotowe na taka pracę' - czyli w tłumaczeniu z januszowego na polski większość wytrzymuje kilka miesięcy i odchodzi. A sądząc po komentarzach, to niektórzy nie widzą w tym problemu

@adibor: Bo nie ma w tym problemu. Część bierze robotę na zmiany bo myślą, że będzie spoko a nie jest, część bierze ale jak znajdzie tylko coś bez zmian to s-------a, część bierze żeby
  • Odpowiedz
@Timmy_Turner: Pracowalem kiedys w firmie ktora obslugiwala niektore strony Biedronki (np landing page slodziakow itp) i szczerze to byl dramat - potrafili w piatek o 15 podeslac plik PSD wazacy z 2-3GB, z ktorego trzeba bylo sobie wyciac jakis baner czy cos i podmienic na stronie, bo wprowadzali jakas wekendowa promocje. Oczywisice czesto byly z tym problemy, pomijajac to ze zazwycaj te pliki za szybko sie nie pobieraly, wiec mozna
  • Odpowiedz
Ich dyrektor IT mógłby nauczyć się angielskiego: (…) someone that together with these IT skill set is able to challenge the other ideas, is not afraid to take risks, and can be proactive bringing innovation.
  • Odpowiedz