Wpis z mikrobloga

Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...
  • 117
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 0
ten nakaz ma cel - unikanie sytuacji gdzie facet wychowuyje/płaci za nieswoje dziecko - rozumiesz czy mam to jeszcze raz napisać?

@skrzek11 Ale to nie czyni tego mniej zamordystycznym przeciez. Wolność wyboru i tyle. Kto chce to sobie sprawdzi, a kto nie, ten nie.
Elo.
  • Odpowiedz
@skrzek11: Najbardziej mnie rozjebuje jak przy wspomnieniu o aborcji prawnej słyszysz od babek i cucków teksty w stylu "mógł facet wyciągnąć na czas", "poszedł do łóżka to niech ponosi konsekwencje" i inne p---------e które równie dobrze można zastosować do kobiet ale jakoś lampka się tym hipokrytom nie zapala.
  • Odpowiedz
@Szachu: poporę aborcję dla kobiet na żądanie jeśli zaimplementowana będzie aborcja dla mężczyzn. Proste. Czego tu nie rozumiesz?
@O_ty_Pierunie: uważam, że to decyzja samej kobiety i ewentualnie partnera. Nie widzę w tym niczego złego, czasem jest to konieczność, a czasem niestety kaprys.
@Herubin: zgadzam się.
@Halbr: ty serio nie rozumiesz czy celowo takie bzdety wypisujesz? Chodzi o ustawową chronę mężczyzn przez zdradziecki kur...skami, które
  • Odpowiedz
@peszek_leszek: > Jakie starty fizyczne? Może umrzeć z powodu ciąży/aborcji? Będzie miał cukrzyce, nadciśnienie? A może rozetną mu kroczę podczas porodu?

Ja p------e. Przy lockdownie były robione różne wyliczenia pokazujące jak bardzo skróciło się życie ludzi ze względu na zmniejszenie dochodów/utratę pracy. Jest od jasnej cholery opracowań pokazujących jak takie sytuacje skurkują zwiększonym ryzykiem śmierci i pogorszenia zdrowia a taka będzie p-------ć, że to nic takiego bo chce się skrobać
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 10
Jak będziecie mogli sobie zamontować sztuczna macicę to wtedy będziecie mieć j----e prawo głosu.

@21374201: widzicie lewaczki tak właśnie kobiety się mają do waszego wsparcia ich ruchu aborcyjnego xdd skoro tak to bijcie się same, ja mam w dupie wasze macice
  • Odpowiedz
@skrzek11: Jesli miałaby być aborcja prawna to tylko pod pewnymi warunkami. Przed pójściem do łóżka mężczyzna by musiał złożyć kobiecie na piśmie oświadczenie, że chce/nie chce spłodzić dziecko (aby po ewentualnym spłodzeniu nie stwierdził, że zmienił zdanie i chciał ale teraz już nie i nara). W przypadku, gdy nie chce, musiałby zadbać o swoją antykoncepcję (wówczas oczywiście do prawnej aborcji prawdopodobnie by nie doszło, chyba że na skutek nieszczęśliwego przypadku,
  • Odpowiedz
  • 3
@peszek_leszek I kolejny fiołek. Gdzie napisałem że facet to bezwiedna istota. Ale chyba od kobiety zależy czy pójdzie z facetem do łóżka. No chyba, że uważasz że kobieta to bezwiedna istota, która o niczym nie decyduje. Nawet z kim idzie do łóżka.
Widzisz. Kobieta pójdzie do łóżka zajdzie w ciążę. I tak ona ma prawo decydować bo to jej ciało jak nie chce to może usunąć. Facet takiej możliwości nie ma.
  • Odpowiedz
@skrzek11: Ja zasadniczo poparłbym prawo do aborcji prawnej ale czy ten pomysł jest w jakiś sposób realizowany? Są projekty ustawy? Listy podpisów? Bo mam wrażenie, że póki co ten pomysł służy tylko rozmywaniu dyskusji o tradycyjnej formie aborcji.
  • Odpowiedz