Wpis z mikrobloga

Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...
  • 117
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@anonimek123456: płód to człowiek taki sam jak ty, nie mniej dopuszczam możliwość uśmiercenia takowego jeśli zachodzi uzasadniona potrzeba (np. zagrożone jest życie matki lub gdy mogące przyjść na świat dziecko było obarczone chorobami genetycznymi czy deformacjami albo gdy osoba stanowi zagrożenie dla społeczeństwa bo próbuje wmówić, że człowiek nie jest człowiekiem, że podług JEGO opinii można dokonywać takiej kategoryzacji, a robi to po to by ostatecznie móc tłumaczyć masowe mordy,
  • Odpowiedz
Kobiety też nie płacą zasadzonych alimentów.

@er4zor: Zabawne, nawet w tym, co wrzucił @murmurlrl jest informacja o niepłacących kobietach oraz ten tekst o 84% nie płacących ale rodzicach, bez wyszczególnienia płci.

Ciekawostka. Kiedyś widziałem statystyki, że procentowo jest zbliżona liczba alimenciar do alimenciarzy. Z tego co pamiętam to różnica wynosiła około 1,5%.
  • Odpowiedz
  • 4
@PonuryKos123 No właśnie odsetek jest praktycznie taki sam. Z tym że alimentów zasadzonych na rzecz facetów jest niewiele. Jeśli to przeskalować to się okaże, że kobiety częściej nie płacą niż faceci.

Rozbawia mnie do łez robienie z kobiet jakiś wyjątkowych.
  • Odpowiedz
  • 6
@skrzek11

Socjolog Karen Sjørup, która prowadziła badania na ten temat, stwierdziła, że aborcja prawna dałaby kobietom więcej swobody, pozwalając tym, którzy chcą zostać matkami, bez konieczności dzielenia się z mężczyznami prawami i obowiązkami rodzicielstwa, na dodatkowy sposób. Zasugerowała ona również, że mogłoby to obniżyć wskaźnik aborcji, ponieważ uniemożliwiłoby mężczyznom, którzy chcieliby uniknąć ojcostwa, wywieranie presji na kobiety w celu dokonania aborcji.

I to jest w punkt.

Tylko tym najbardziej wojującym nie
  • Odpowiedz
@Janusz_Lubikwasa: stary, jesteś na portalu ze śmiesznymi obrazkami - spodziewasz się, że wszyscy będą prowadzili dyskusje w akademickim stylu?! Żarty sobie stroisz? Poważny jesteś? Pierwszy raz w Internecie? ( ͡° ͜ʖ ͡°) Nazwałem pewien proces w sposób dość frywolny aczkolwiek nadal doskonale oddający sedno sprawy. Nie wiem co Ci przeszkadza chociaż mam pewne podejrzenia.

będziesz miał kiedyś kobietę, a nie gumowa lalkę, to pogadamy jak faceci.
  • Odpowiedz
@skrzek11 typie, spłaszczasz temat, obrażasz się jak zniżam dyskusje do twojego poziomu i na koniec każesz mi s--------c. Lecz się. Jesteś jak ten gołąb co się chwali że wygrał w szachy bo strącił wszystkie figury, nasrał na szachownicę i odleciał.
  • Odpowiedz
@Janusz_Lubikwasa: to tyś się wielce obruszył bo nazwałem rzeczy po imieniu i bez chorej poprawności politycznej. Tak, kobiety się puszczają (nie wszystkie rzecz jasna) aka zdradzają i inne określenia w tym i te wulgarniejsze. Masz problem z semantyką? XDD
  • Odpowiedz
Rozbawia mnie do łez robienie z kobiet jakiś wyjątkowych.

@er4zor: (σ ͜ʖσ) Dokładnie. Po prostu kobiety generalnie traktowane są jak duże dzieci. Choćby zero odpowiedzialności za swoje decyzje.
  • Odpowiedz
@Janusz_Lubikwasa: jeśli udowodnisz mi ponad wszelką wątpliwosć, że nie jestem w związku to wpłacę sto miliardów złotych na twoje konto XD

Czekam na rzetelny materiał dowodowy panie wróżek ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@skrzek11: Żeby chociaż można było zrobić test na ojcostwo od ręki, bez zgody matki, i gdyby dziecko nie było nasze, to znikałyby wszystkie nasze obowiązki wobec niego. Bo teraz to nawet trzeba płacić na nie swoje dziecko.
  • Odpowiedz