Aktywne Wpisy
Kolorowezworki +223
Zdałem sobie sprawę, że przepisowa jazda po Polsce jest nie lada wyzwaniem. Podczas moich ostatnich wyjazdów, których trasa łącznie to ponad 2k km, postanowiłem sobie, że będę jechał w 100% zgodnie z przepisami. W przypadku ograniczenia prędkości - tempomat +7km/h bo o tyle mniej więcej zawyża mój prędkościomierz. Inni kierowcy się zachowują jak jakieś małpy - podjeżdżają pod dupę, machają łapami, migają światłami, wyprzedzają i hamują przed maską, wyprzedzają na trzeciego, wyprzedzają
bugzer +2
#komputery #internet #pc #gry
Kiedyś byłem zapalonym graczem, ale nie mogłem sobie pozwolić na fajny sprzęt bo zwyczajnie mojego starego nie było na to stać. Od tego czasu mineło 15 lat, kupiłem swoje mieszkanie i wypadało by kupić jakiś fajny komputerek do gier, ale wypadłem z rynku na naście lat i kompletnie nie wiem gdzie szukać. Ile teraz trzeba wydać na PC, żeby pograć
Kiedyś byłem zapalonym graczem, ale nie mogłem sobie pozwolić na fajny sprzęt bo zwyczajnie mojego starego nie było na to stać. Od tego czasu mineło 15 lat, kupiłem swoje mieszkanie i wypadało by kupić jakiś fajny komputerek do gier, ale wypadłem z rynku na naście lat i kompletnie nie wiem gdzie szukać. Ile teraz trzeba wydać na PC, żeby pograć
Czy tylko ta firma Boring Company tak ma?
#kiciochpyta #usa
@fiddle: nie znasz jeszcze wszystkich trików lewactwa. W UK i nierzadko na zachodzie Europy też są takie kwestionariusze przy rekrutacji do korpo: rasa, wyznanie, dżender (z helikopterami włącznie), rozmiar buta, wielkość fiuta...
I to pomimo, że tam też są przecież prawa antydyskryminacyjne. Ale oni przecież nie dyskryminują, tylko pytają, nie? ( ͡° ͜ʖ ͡°)
W praktyce zaś czasem dyskryminują. Zazwyczaj wtedy białych, heteroseksualnych mężczyzn, a następnej kolejności białe heteroseksualne kobiety. Dzięki temu mogą się pochwalić "lepszymi" statystykami "diversity i inclusion", czyli właśnie "udowdnić, że nie dyskryminują".
Czaisz? Dzięki temu, że dyskryminują, mają
Jak zwykły Polak zaznaczy, że jest rasowym Latynosem to ktoś będzie badać i podważać jego poziom opalenizny? xD
Są jakieś dokumenty potwierdzające przynależność rasową w takich sytuacjach, czy można sobie zmyślać, że może tego nie widać, ale masz się jednego pradziadka z Japonii i utożsamiasz się z Azjatą, więc zaznaczasz w arkuszu rasę azjatycką?
@Bananek2: ano właśnie, poza tym jakie weryfikować. Skoro można się identyfikować jako kobieta będąc biologicznym mężczyzną, i przecież weryfikacji nie tylko żadnej nie