Czy za pomocą opcji badaj w Chrome lub firebuga, można odszukać dane, które ktoś wprowadził w TextBox? Powiedzmy, że np. ktoś wpisuje nazwisko w pole nazwisko, a ja nie patrząc na stronę tylko w kod, widzę co ktoś wpisał.. Bo gdzieś te dane są przechowywane, tylko gdzie?
@Bunis: Moge sie mylic ale inputy wszelkiego rodzaju sa zapisywane w cache browsera uzytkownika i dopiero po POST ida dalej, wiec nie ma mozliwosci dojrzec ich w kodzie.
@mikrowypok: a jest jakis sposob na podglad? nie musi byc przez kod bo tam raczej nie powinny znajdowac sie takie dane wprowadzone... bardzo mnie to ciekawi jak się do tego dostać.
@mrwrotek: js zapiszesz te dane do zmiennej. ale domyslnie tez jest trzymane w DOM?
@Bunis: Nie do konca wiem co chesz zrobic a w webdev tez jakis superwysmigany nie jestem. Napisz dokladniej o co cho, to moze sie jakis ogarniety Mirek znajdzie
@mrwrotek: Aha.. czyli tak to sie odbywa :D U mnie wiedza js ogranicza sie do przerabiana gotowych skrytpow i kilku prostych czynnosci, wiec nie wiedzialem. #mirkouczy
@mrwrotek: @macrusher: @asdasty: Zaraz wrócę do domu to będę testował ten DOM.. Jeżeli dobrze zrozumiałem to będę mógł edytować wartość i na serwer wysłać zmodyfikowane wartości, a nie te które wprowadziłem na stronie? Bo właśnie taki mam zamiar.
Czy za pomocą opcji badaj w Chrome lub firebuga, można odszukać dane, które ktoś wprowadził w TextBox? Powiedzmy, że np. ktoś wpisuje nazwisko w pole nazwisko, a ja nie patrząc na stronę tylko w kod, widzę co ktoś wpisał.. Bo gdzieś te dane są przechowywane, tylko gdzie?
@Bunis: Nie do konca wiem co chesz zrobic a w webdev tez jakis superwysmigany nie jestem. Napisz dokladniej o co cho, to moze sie jakis ogarniety Mirek znajdzie
@Bunis: (#) tutaj
źródło: comment_7GiSz97nZjUkoBAjclaGH5WZrVoC7C7e.jpg
Pobierzźródło: comment_hi2f2ti0OHmP6PgC8VqsgrzFjBWboOZ5.jpg
Pobierz