Wpis z mikrobloga

• 511
Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...
  • 198
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

Apple każe płacić 100 USD rocznie za dostęp deweloperski do własnego urządzenia. Jest to żart, żaden inny system nie wymaga ode mnie żebym płacił za możliwość pisania aplikacji na niego.

@KaiserBrotchen: Przeciez to bzdura. Laik speaking.

Do I need to enroll to install apps on a device?

No. You can install apps on a device for free with Xcode. You’ll only need to enroll if you’d like to distribute apps,
  • Odpowiedz
@L3gion: byle influencerka przyjmuje iosa czy androida jakim jest i jej to wystarcza. Jak ktoś natomiast się do czegos przyzwyczai albo uważa, że powinno być inaczej, to chcialby mieć możliwość konfiguracji, zmiany, bez grzebania w podmenu.

Wyobraź sobie, że u mnie w biurze kilka osób nie wiedziało, że można sobie zmienić czulosc myszki i się dziwili dlaczego u mnie jest tak czuła. ¯\_(ツ)_/¯
  • Odpowiedz
@Moisze: ale nie zrobisz w ten sposob żadnych testów, bo zainstalujesz to tylko na swoim urządzeniu. Przeprowadzenie testów z setką czy tysiącem użytkowników jest w ten sposób niewykonalne. To co udostępnia Apple jest bardzo ograniczone i jeżeli chcesz cokolwiek zrobić to i tak będziesz musiał zapłacić
  • Odpowiedz
ale nie zrobisz w ten sposob żadnych testów, bo zainstalujesz to tylko na swoim urządzeniu. Przeprowadzenie testów z setką czy tysiącem użytkowników jest w ten sposób niewykonalne.

@KaiserBrotchen: Przed chwila pisales ze trzeba zaplacic by testowac na swoim wlasnym urzadzeniu teraz juz o jakis testach na wielkich grupach uzytkownikow. Widac ze dupka zapiekla ze ktos zaoral twoj argument i zmieniles temat. Powiem ci w sekrecie ze do testow apek nie
  • Odpowiedz
@Ka4az: Jakie nowe funkcje? Eksplorator plików dodany po latach czy może aplikacja Miarka??

@jack_: XD najważniejsze to aktualizacje bezpieczeństwa, a oprócz tego pełno tych nowych funkcji jak chociażby eksplorator plików czy miarka. Ponawiam. Znajdź mi telefon producenta co 7 lat temu miał premierę i do tej pory miał akutalizacje.
  • Odpowiedz
@Moisze: przecież nic nie zaorałeś XD. Testy z użytkownikiem są jednym z kluczowych etapów developmentu. Poza tym chodzi również o możliwość korzystania z wielu funkcji telefonu, które są zablokowane jeżeli nie jest się częścią Apple Developer Program.
  • Odpowiedz
Łatwość obsługi: Ile to razy musiałem oglądać tutoriale i czytać poradniki stworzone tylko i wyłącznie po to, jak włączyć jakąś banalną opcję systemowa...

@wwkbt: To chyba nie problem telefonu w takim razie.
  • Odpowiedz
@KaiserBrotchen: Jesli link ktory wprost obala twoje stwierdzenie nie jest zaoraniem to co nim jest?

Poza tym chodzi również o możliwość korzystania z wielu funkcji telefonu, które są zablokowane jeżeli nie jest się częścią Apple Developer Program.

Chcesz integrowac platne rozwiazania apple to co sie dziwisz ze jest cennik? Jesli nie chcesz integrowac to nie musisz placic nawet zlotowki za aplikacje i programy napisane na mac-u. Zdziwisz sie ale microsoft
  • Odpowiedz
via Android
  • 0
@wlazlkoteknaplotek jak kabel od pradu jest zakopany pod ziemią w miejscu, którego nie można się domyślić to jest to wina elektryka który ten kabel kładł, czy gościa który robi przyłącza do bramy?
  • Odpowiedz