Aktywne Wpisy
JaX92 +108
Tak czytam o tych masowych zwolnieniach w krakowskim korpo i w sumie się cieszę. Przez lata korpoludki zadzierały nosa i uważali się za lepszych, bo oni pracują w zagranicznej korporacji. SĄ KIMŚ! Mam nadzieję, że to nie chwilowe tąpnięcie, tylko wyrżnie korpoludki do ostatniego.
Teraz poczujecie czym jest praca i szybko nauczycie się pokory, jak zaczniecie walczyć o minimalna u Pana Janusza Dobrodzieja na trzy zmiany konkurując z nacjami wschodu i Ameryki
Teraz poczujecie czym jest praca i szybko nauczycie się pokory, jak zaczniecie walczyć o minimalna u Pana Janusza Dobrodzieja na trzy zmiany konkurując z nacjami wschodu i Ameryki

drte111 +79

Jak szybko znieczulenie schodzi? Jak długo trzeba leżeć po zabiegu? Całkowicie unieruchomiony czy tylko noga? Jak szybko wstanę na nogi, żeby choćby do łazienki podejść? I jak wygląda możliwość chodzenia w ciągu najbliższych paru dni?
#zdrowie #ortopedia #rehabilitacja #kolano
Lewativ wieczor przed wiec nie bedzize mialo co w aboracik pukac.
Igla w kregoslup i to taka dluga ze myslalem ze mnie nia przebija. Igiel sie nie boje ale ta robila wrazenie zwlazcza ze ja raczej wysuch jestem :P
48h lezenia z drenem w kolanie (i sloiczkiem prypietym do lozka gdzie
@arturooo32: Co wincyj? Raz tylko w zyciu mialem taki zabieg :P
No mozna jeszcze nadmienic ze lewativ to dosc "ciekawe" przezycie :P
Curfa jak to dziala :PPP i jest nie do zatrzymania :DDD
Byleby tego Wacka nie ucieli ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@MamByleJakiNick: Moze czasy sie pozmienialy. Ja mialem 48h dren wsadzony. Ale jak pisalem - kumpel (mial zabieg jaies 2 miesiace temu) duzo szybciej byl ogarniety.
Ten dren to zreszta tez ciekawa sprawa. Przychodzi pielegniarka wyciagnac to mowie niech wyciaga. I ta zaczyna. I tu moje zdziwienie
Z samym obciążaniem to nie mam problemu, głównie chodzi o podstawowe funkcjonowanie, czyli właściwie chodzenie. Cóż, pozostaje dobrze się nastroić i czekać
Na NFZ moim zdaniem nie warto iść na rehabilitację - najlepiej poszukaj jakiejś sportowej kliniki w okolicy albo kogoś kto się zajmuje sportowcami
Czy ustępowanie znieczulenia jest jakieś mocno nieprzyjemne/bolesne? Jak wygląda zakres ruchu kolana pierwsze kilka dni - można usiedzieć na fotelu przed biurkiem, czy raczej leżeć z wyprostowaną nogą?
Dobrze wiedzieć że może być zakaz wstawania, zawczasu sobie wezmę pod rękę co może się przydać ( ͡° ͜
Tym bardziej że mam chyba zablokowane kolano - nie mogę wyprostować, ani zgiąć do końca, co odczuwam szczególnie jak dłużej stoję/chodzę
Komentarz usunięty przez autora