Wpis z mikrobloga

@pacmanxx: Gdyby tam był PalmOS to tak. Ale i ten okrojony WinCE3.0 dawał radę, internet explorer działał. Ciekawostka były też wersje tych tabletów z modemem DECT - czyli standardu który jest używany do dziś przy bezprzewodowych telefonach stacjonarnych.
  • Odpowiedz
@sklerwysyny_pl: @Pierorzek: Standard IEEE 802.11a oraz IEEE 802.11b powstały w 1999 roku. Pierwsza wersja powstała nazwana po prostu 802.11 powstała w 1997 roku.
Dodatkowo cytując wikipedię (brak źródła): "Widespread adoption of 802.11 networks only occurred after the release of 802.11b which resulted in multiple interoperable products becoming available from multiple vendors. Consequently, comparatively few networks were implemented on the 802.11-1997 standard.".

Oczywiście, w samolocie w 2001 na pewno
  • Odpowiedz
Pamiętam jak wróciłem ze szkoły i mówili o tym w tv, to wydarzenie zrobiło ogromne wrażenie na mnie w tym czasie i chyba w jakimś stopniu zostawiło ślad w mojej psychice¯_(ツ)_/¯

właśnie uświadomiłem sobie że minęło już 21 lat ()
  • Odpowiedz
@Scybulko: W 2011 w samolocie jeszcze stewardessa mi kazała wyłączyć telefon całkiem. Jak mówiłam, że mam w trybie samolotowym to powiedziała, że to nieważne, telefony muszą być wyłączone.
  • Odpowiedz
wiem, że to żart, ale wifi w 2001 roku

@Pierorzek: @sklerwysyny_pl: za wikipedią

The major commercial breakthrough came with Apple's adopting Wi-Fi for their iBook series of laptops in 1999. It was the first mass consumer product to offer Wi-Fi network connectivity, which was then branded by Apple as AirPort. One year later IBM followed with its ThinkPad 1300 series in 2000.
  • Odpowiedz