Wpis z mikrobloga

• 89
Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...
  • 82
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@kaczoor: obstawiam, że sama na to nie wpadła - ktoś doradził. Popatrz na to wszystko z szerszej perspektywy. Ktoś z otoczenia ostatnio zakończył związek? Ktoś wrócił z zagranicy? Zawsze jest "akcja->reakcja"
  • Odpowiedz
via Android
  • 0
@zielony_goblin w takim razie co powinienem zrobić? Jeżeli ona czuje, że nie chce/nie może ze mną być, to mam ją trzymać na siłę i nie pozwolić zerwać? Spotykać się na siłę? No to przecież by nie miałoby sensu.
Co Ty byś zrobił w takiej sytuacji, jeżeli Twoja dziewczyna by zerwała z takiego powodu? Pytam, bo jestem ciekawy i może się czegoś nauczę
  • Odpowiedz
@kaczoor: odpowiadając na twoją ostatnią odpowiedź: ja bym zostawił sprawę, nie przekabacisz ja z powrotem do siebie, a jeśli tak, to związek i tak wytrzyma chwilę. Więcej rozmawiaj z partnerką o uczuciach itd na przyszłość.
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 1
@kaczoor: teraz już nic nie zrobisz, al po tym co napisałeś to bym powiedział, że jesteście razem kilka miesięcy. Nie zrywa się od tak po 3 latach. Na pewno próbowałbym to jakoś ratować
  • Odpowiedz
Jednym wytłumaczeniem dla mnie jest to, że jest 6 lat młodsza (ma 23 lata) i nie jest gotowa się ustatkować

@kaczoor: Czyli po prostu chce poskakać jeszcze po innych bolcach. Nie bardzo rozumiem czego nie rozumiesz.
  • Odpowiedz
czy można przestać kogoś kochać, bo ktoś chce założyć rodzinę z tą osobą w niedalekiej przyszłości?

@kaczoor: oj można
w sumie nawet nie wiadomo, czy kiedykolwiek Cię kochała. pierwsze dwa lata to motylki w brzuchu, może myślała że to jest miłość, że pożądanie to miłość.

A miłość jest wtedy, gdy siedzisz z partnerem na kanapie, oglądasz razem z nim tv i czujesz się tak kompletny, że nie potrzeba ci nawet
  • Odpowiedz
@kaczoor Wiesz, ale z tego co piszesz to ogromny szacun dla laski. Nie mamy wpływu na nasze uczucia. Jeśli stwierdziła, że to nie to, że Cię nie kocha i upewniła się w tym, to w ostatecznym rozrachunku bardzo uczciwie postawiła sprawę.
  • Odpowiedz
A miłość jest wtedy, gdy siedzisz z partnerem na kanapie, oglądasz razem z nim tv i czujesz się tak kompletny, że nie potrzeba ci nawet cielesności.

@Sharlene: i pisze to kobieta ¯\_(ツ)_/¯
A gdzie ta atencja, ciągłe napięcie, adoracja, robienie fikołków?
  • Odpowiedz
ma sens to co piszesz, rzeczywiście nie mógł być to udany związek, jeżeli nie wiedziałem, że jej uczucie wygasa. Tylko jak w takim razie w przyszłości nie ponowić tego błędu? Oczywiście mieliśmy rozmowy o naszych uczuciach i zapewniała mnie, że wszystko jest ok. Jak myślisz, dlaczego przez pół roku mi nic na ten temat nie wspomniała i udawała (i to bardzo dobrze), że wszystko jest ok?

@kaczoor: Niestety nie ma złotej
  • Odpowiedz