Aktywne Wpisy

tojapaweu +235
Po ostatnich wydarzeniach, napisałem post w którym apeluje do kobiet, aby uważały na siebie, bo p-----w nie brakuje.
Co przeczytałem w zamian? JESTEM CZĘŚCIĄ PROBLEMU, a to tylko kropla w morzu. Większość odpowiedzi, że nie powinienem kazać uważać kobietom, tylko edukować mężczyzn.
A idźcie w p---u z tymi #rozowepaski
#zalesie #torun #logikarozowychpaskow #lewackalogika
Co przeczytałem w zamian? JESTEM CZĘŚCIĄ PROBLEMU, a to tylko kropla w morzu. Większość odpowiedzi, że nie powinienem kazać uważać kobietom, tylko edukować mężczyzn.
A idźcie w p---u z tymi #rozowepaski
#zalesie #torun #logikarozowychpaskow #lewackalogika
źródło: Zdjęcie z biblioteki
Pobierz
Brutus66 +62
Ocho przekroczona magiczna bariera wieku 30 lat i już koleżanki ze szkoły strzelają rozwodami na lewo i prawo
Nie powiem mam satysfakcje, że ich "idealne" związki się rozpadają i zetrze się ten uśmieszek z ich twarzy
Przynajmniej adwokaci sobie zarobią
mam nadzieję, że każda idzie na ostro a nie ugoda
#zwiazki #blackpill #p0lka #logikarozowychpaskow
Nie powiem mam satysfakcje, że ich "idealne" związki się rozpadają i zetrze się ten uśmieszek z ich twarzy
Przynajmniej adwokaci sobie zarobią
mam nadzieję, że każda idzie na ostro a nie ugoda
#zwiazki #blackpill #p0lka #logikarozowychpaskow

Proponuję, aby wszystkie kobiety/mężczyźni pracujące/cy w domu (opieka nad dzieckiem, zajmowanie się domem) pracowały w scrum, albo kanban.
1. Codziennie daily z rozliczeniem czym się zajmują i na jakim etapie prac się znajdują
2. Sprinty z zadaniami długofalowymi (dzieci, dieta, etc)
3. retro z planami poprawy
Ciekawe, czy chętne poddałyby się tego typu reżimowi. Programiści codziennie muszą uczestniczyć w tego typu zadaniom. A ich partnerki, partnerzy? TO często księżniczki opierniczające się każdego dnia.
Powinny stosować w swoich zajęciach metodologię agile. Bez względu na to czy są to zajęcia domowe typu sprzątanie, gotowanie, zajmowanie się dziećmi. Czy jest to opieka nad dziećmi.
@arysto2011: Taaa. Moze mi wytlumaczysz (albo ktos) o co wlasciwie w tym chodzi. U mnie w firmie wprowadzila to z 2 lata temu taka jeddna nawiedzona. Ale chyba nie do konca padumala bo cos mi sie tu nie spina.
W skrocie wyglada to tak:
Skladam szafy sterownicze i na konbanie mam material. Linki, piny i
źródło: comment_1662202326Vr0ILW6Mo2VmD0EUPaMh0b.jpg
PobierzDuzo rzeczy z korpo nie ogarniam. Kanban jest jedna z nich. Myslalem ze sie czegos dowiem.
@arysto2011: a potrafisz mi wytlumaczyc na czym ten caly kanban ma polegac? Tak bez burdlu i nieogarniecia. Tak jak to powinno wygladac.
@arysto2011: Sorki ze odpisuje z takim opoznieniem ale poza wypokiem mam jeszcze zycie :P
Ni uja sie to nie spina z tym jak to
@arysto2011: Czyli dobrze mi sie wydawalo ze to jest bez sensu :)
Podobnie jak zamawianie materialu co do
@arysto2011: No wlasnie ze magazynier ma wage i to dosc czula. Wlasnie do takich celow.
Wrzucasz np 10 nakretek - wbijasz ze jest 10 i waga se wazy. Potem wrzucasz garsc i liczy :)
Linki tez tak liczy. Cala paczka ma 100m to wazy cala paczke i wbija 100. Potem jak wrzuci napoczeta paczke to mu pokazuje ilosc. Z pinami mogloby byc trudniej bo to