Wpis z mikrobloga

Wykop tak linczuje "prezes" fundacji za to że się "zrobiła" a widać że babka serio się angażuje w pomoc tym dzieciakom. Nawet jeżeli zarabia 15k na tym to kto byłby w stanie psychicznie pracować w takim miejscu?
#latwogang
Ridez - Wykop tak linczuje "prezes" fundacji za to że się "zrobiła" a widać że babka ...

źródło: image

Pobierz
  • 73
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Ridez: już to pisałem dzisiaj we własnym poście. Polska mentalność jest rakiem. Jakby ktoś z tych ludzi którzy hejtuja miała chore dziecko na raka inaczej by zaśpiewali. Zasłaniają się tym że ktoś przyszedł się wybielić przed kamerą. Mam to w dupie jeżeli liczy się pomoc innemu. Nawet jeśli te pieniądze są efektem kombinatorstwa.
  • Odpowiedz
Jakby ktoś z tych ludzi którzy hejtuja miała chore dziecko na raka inaczej by zaśpiewali

@Wito1994: Jakbym miał chore dziecko to chciałbym żeby państwo miało pieniądze na odpowiednią opiekę, a nie żebym musiał chodzić po prośbie i żebrać od fundacji. Po to płacę składki żeby w razie potrzeby mi NFZ pomógł, a nie żeby celebryci w akcie autopromocji i litości zrobili sobie zdjęcie na zbiórce na moje dziecko.

Ale jestem
  • Odpowiedz
Nawet jeżeli zarabia 15k na tym to kto byłby w stanie psychicznie pracować w takim miejscu?

@Ridez: mi to się wydaje, że ludzi bardziej boli p---------e, że to wszystko na chore dzieci a potem widzą, że oni sobie wypłacają konkretne wynagrodzenie plus pewnie jeszcze sporo funduje im sama fundacja (wyjazdy, pobyty w hotelach i inne takie)
Po prostu w Polsce istnieje przekonanie, że fundacja ma pomagać za free a niestety
  • Odpowiedz
co ja bym nie chciał... Ale mamy państwo takie jakie mamy. Nie wolno zapominać że w innych krajach jest o wiele gorzej

@Wito1994: xD

Takie zbiórki jedyne co robią wśród mas analfabetów to rozsiewają przekonanie że NFZ nic nie robi i dobroczynność ratuje świat, gdzie takie zbiórki nie robią nawet 1% budżetu NFZ który trzyma ten kraj przez upadkiem w przepaść. Ludzie autentycznie myślą że leczenie jest możliwe wyłącznie dzięki
  • Odpowiedz
@PfefferWerfer:

Ale jestem na tyle inteligentny że jak coś takiego się wydarzy to zabieram rodzinę, zatrudniam się w Niemczech i tam mi pomoże normalne państwo socjalne, a tutaj się będzie bawiło społeczeństwo w zbioreczki.

W Niemczech składka zdrowotna jest stosunkowo dużo wyższa niż w PL xd
  • Odpowiedz
@Ridez: Ja muszę przeprosić bo poczułem na początku niesmak do tych ludzi - dałem się ponieść złej wizji spłakanych nienawistników. Jak zagłębiłem temat to ani te 21 groszy to nie prawda, ani to, że Ci ludzie są niewłaściwi na tym miejscu.
  • Odpowiedz
zbiórka się skończy, a do hematologa dalej będą kolejki na 2 lata.

@Chuopijak: Czyli zgodnie z planem, nie trzeba dokładać na NFZ, zrobią kolejna zbiórkę xd

W Niemczech składka zdrowotna jest stosunkowo dużo wyższa niż w PL xd

@mlodygustaw: Nom, i jestem za tym żeby w Polsce ją też podnieść zamiast się wygłupiać ze zbiórkami na każdego chorego chłopczyka. U nas aktualnie trwa proces likwidacji publicznej służby zdrowia
PfefferWerfer - >zbiórka się skończy, a do hematologa dalej będą kolejki na 2 lata.

...

źródło: 1000064620

Pobierz
  • Odpowiedz
Bez jej. 15K to dużo? normalna stawka. I dobrze że dba o siebie, nie jest przesadnie zrobiona - z resztą, każdy wygląda jak chce. Jak ktokolwiek uważa że zrobiłby wszystko lepiej, niech sam założy fundacje i tyle. Nikt nikomu nie przystawia lufy do skroni przy wpłacaniu.
  • Odpowiedz