Aktywne Wpisy
Dzia-do-stwo +34
Nie rozumiem jak można się nie umyć po całym dniu. Niektórzy się kładą tacy zasyfiali i pościel zasmradzają. Ja to nawet nawalony jak szpadel - pełen prysznic muszę wziąć - łącznie z włosami. Przecież jak się nie umyje głowy to poduszka śmierdzi łojem.
#przemysleniazdupy
#przemysleniazdupy
raafiki +382
@menmikimen: mysle, ze jakis tam budwajzer z mpk bedzie mial wiekszy wplyw na to niz random na rowerze, a podobno mpk ma tez problem z rowerzystami kamikaze w tamtym miejscu jak zjezdzaja busy do zajezdni
znajac zycie, twoja petycja spowoduje faktycznie stworzenie swiatel, na przycisk dla pieszych, ale juz #!$%@? to, moze lepiej, szkoda tylko ze pewnie znowu
@kuraku: Nie wiem czy się teraz droczysz czy nie. Przecież ale też wyraża przeciwieństwo.
@elo_: w mieście, a zakładam, że to jest miasto, rower jest bardziej optymalnym środkiem transportu osobistego niż samochód, dlatego powinien mieć pierwszeństwo. Cieszę się, że zgadzamy się, co do tego, że rozwiązania optymalne powinny być promowane.
I to jest odpowiedzią, dlaczego próg zwalniający albo np. szykana będzie lepszym rozwiązaniem niż światła dla rowerzystów( ͡° ͜ʖ ͡°)
@kuraku: dlatego utkaj otwór, nawet nigdy nie przejezdzales tamtędy amebo a się wypowiadasz co jest lepsze w tym miejscu, idiota
A wiec lecimy. Napisales
A to nieprawda. Nie masz obowiazku zwalniac przed samym przejsciem.
Zgodnie z tym co napisales, czyli
@menmikimen: dosc szybko wjechal na to przejscie jak metr-dwa za przejsciem jest znak STOP :) czyzby jednak kierowca mial wszystko w dupie i #!$%@? sie nie tylko na przejazd rowerowy ale tez na STOPa na pelnej?
@kuraku: Tak. Wszystko się zgadza. Tylko, że jak on to oleje to konsekwencją dla niego będzie wgnieciona karoseria i wyrok w zawiasach, a Ty będziesz na cmentarzu i może Ci na nagrobku napiszą "miał pierwszeństwo". To
@peszmerd: na jakiej podstawie tak twierdzisz? Masz wymienione dwie czynności i cel ich wykonania, nie ma nigdzie napisane, że jak nie ma pieszego, to nie musisz tego robić, to jest twoje dopowiedzenie.
Ale spoko, ta część była tylko do pokazania, że gdyby kierowca wypełnił wszystkie obowiązki, to byłoby mu łatwiej.
No, jak mi tir jedzie w moją stronę z podporządkowanej to też się zatrzymuję i go przepuszczam. Przecież to jest 40 ton. Życie jest ważniejsze niż racja.
@kuraku: Nie ma takiego obowiązku.
Bo znam jezyk polski i kontrucje przepisow. Jak masz napisane jaki masz obowiazek i kiedy, to znaczy, ze masz obowiazek WYLACZNIE wtedy. Nie masz sobie dopowiadac ani niedopowiadac. Jest napisane