Wpis z mikrobloga

via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
Że też tacy ludzie jak ty mają prawo jazdy. Serio nie widzisz różnicy pomiędzy tymi sytuacjami?

@CheSlaw: lol, ja przed każdym przejściem dla pieszych zachowuje szczególną ostrożność, wiem, to może być szok dla typowego p0laka co z--------a 100km/h w zabudowanym, ale naprawdę odjęcie gazu przed przejściem/przejazdem nie spowodouje, że spóźnisz się 15 minut do fabryki - zresztą o co kaman, przecież OP zbliżył się z minimalną prędkością do przejazdu,
  • Odpowiedz
rowerzysta też powinien zwolnić

@Janusz_Rekina: nie ma takiego obowiązku. Powinien zachować szczególną ostrożność, co uczynił i dzięki temu uniknął kolizji.

@Mintaa: w PoRD wisi w art. 26, to miałem na myśli. Art. 26 chyba nikt nie zmieniał.
  • Odpowiedz
@menmikimen: masz pierwszeństwo ale to ty będziesz leżał w szpitalu z przetrąconymi kręgami szyjnymi bo chroni cię prawo ale nie chroni rozsądek.

Wyjeżdżasz z cienia. Kierowca może nawet nie zauważyć roweru aż będzie w świetle słonecznym. Ja nie mam problemu zatrzymać się przed rowerzystą na przejeździe tylko trzeba dać szansę zauważyć. Skoro nie widać w zasięgu żadnego pieszego/rowerzysty to jadę ze standardową prędkością, jak zauważam osobę to potencjalnie zwalniam.

Tak
SzubiDubiDu - @menmikimen: masz pierwszeństwo ale to ty będziesz leżał w szpitalu z p...

źródło: comment_1662114257HBOXHTr3tjMQmbEP7kl6Bi.jpg

Pobierz
  • Odpowiedz
To może ci wytłumaczę: jak jedziesz prostą,szeroka drogą z dobrą widocznością 30km/h to tak, jak najbardziej możesz być zawalidroga. A jak wjeżdżasz na przejście dla pieszych czy skrzyżowanie z DDR bez odpowiedniej widoczności to te 10 km/h może być za dużo. Nie twórz teraz chochołów o z-----------u 100km/h żeby przykryć swój brak wyobraźni.

@CheSlaw: no, a może skoro zbliżasz się do przejścia dla pieszych i przejazdu dla rowerzystów bez odpowiedniej
  • Odpowiedz
przepraszam, że niepoprawnie użyłem słowa w komentarzu na wykopie. Ojej, jak mi przykro.

@kuraku: Ty zdajesz sobie sprawę, że słowa mają znaczenie? Jak użyjesz złego słowa w złym miejscu to wychodzi bzdura. Skąd miałem wiedzieć, że po prostu używasz słów, których znaczenia nie znasz, a nie że serio uważasz, że posiadanie pierwszeństwa zwalnia z zachowania szczególnej ostrożności. ( ͡° ͜ʖ ͡°)

Z Twojej wypowiedzi wynikało, że
  • Odpowiedz
To może ci wytłumaczę: jak jedziesz prostą,szeroka drogą z dobrą widocznością 30km/h to tak, jak najbardziej możesz być zawalidroga. A jak wjeżdżasz na przejście dla pieszych czy skrzyżowanie z DDR bez odpowiedniej widoczności to te 10 km/h może być za dużo. Nie twórz teraz chochołów o z-----------u 100km/h żeby przykryć swój brak wyobraźni.

@CheSlaw: brak wyobraźni to jest zbliżanie się 1.5+ tonowym pojazdem do przejazdu dla rowerów i nie zachowanie
  • Odpowiedz
  • 1

@CheSlaw: no, a może skoro zbliżasz się do przejścia dla pieszych i przejazdu dla rowerzystów bez odpowiedniej
  • Odpowiedz
  • 0
@damian_co_dalej: czekaj, czyli ty to o jeździe rowerem napisałeś, a nie samochodem?

pamiętaj, jak jedziesz ulicą 30km/h to się wleczesz i jesteś j-----m zawalidrogą, ale jak 10km/h wjeżdżasz na przejazd rowerowy to z----------z, podwójne standardy u nas w kraju ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@ZygmnuntIgthorn: zdaję, ale po prostu brzmisz jak student pierwszego roku prawa, który właśnie zdał logikę i cieszy się, że tak doskonale zna semantykę. Oczywiście masz rację, powinienem napisać zamiast "a mimo tego" na przykład "ale" i byłoby lepiej. Teraz rzeczywiście jest nieskładnie, ale zdziwiłem się, że to kogokolwiek obchodzi( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@Quimeen: Jak na skrzyżowaniu nie masz pierwszeństwa i nie widzisz co się dzieje, to też jedziesz na pewniaka i winisz tego, który miał pierwszeństwo? Niesamowita jest ta ignorancja.
  • Odpowiedz
@menmikimen dlatego jadąc rowerem zwalniam przed przejazdem, bo po wypadku mnie będzie wszystko boleć, a nie kierowcę. No i jakoś nie mam zaufania do kompletnie nieznanej osoby, żeby pakować się pod dwie tony rozpędzonej masy

@midcoastt: brawo, to jest zdrowr podejscie, ja praktykuje to samo

@elo_: no sorry, nie jedzie. Zatrzymał się do
  • Odpowiedz
masz pierwszeństwo ale to ty będziesz leżał w szpitalu z przetrąconymi kręgami szyjnymi bo chroni cię prawo ale nie chroni rozsądek.

@SzubiDubiDu: no sorry, to jest argument na poziomie tych, że dziewczyny noszące krótkie spódniczki są winne gwałtów, bo prowokują.

ale dalj, to jest ryzykowanie wlasnym zdrowiem moim zdaniem, ja na pewno bym nigdy tak nie wyjezdzal w tamtym miejscu

@elo_ to tak samo.
  • Odpowiedz
@menmikimen: Zachowanie kierowcy godne pogardy, ale rowerzysta prędzej czy później zginie pod kołami taką jazdą. Tak samo kierowcy którzy nie uważają przejeżdżając przez skrzyżowania(mając pierwszeństwo) mają wypadki. Tak samo piesi giną na przejściach mimo pierwszeństwa bo nie patrzą gdzie idą. Ludziom się nie ufa ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz