Aktywne Wpisy

JanTrajbal2 +577
Dzisiaj musiałem jechać nad morze i wrócić. W sumie 800 km po autostradzie. Człowiek jedzie przepisowo czasem nawet trochę przekracza limit a i tak znajdzie się jakaś ameba błyskająca długimi bo mam czelność wyprzedzać kolumnę tirów z prędkością 145 km/hi a pan w kałdi czy tam innym burakowozie musi z---------ć.
Tacy delikwenci trafiając na mnie poczekają sobie bo jak ktoś do mnie mruga to rozumiem, że chce mnie ostrzec przed czymś to
Tacy delikwenci trafiając na mnie poczekają sobie bo jak ktoś do mnie mruga to rozumiem, że chce mnie ostrzec przed czymś to
źródło: temp_file8582491852600889801
Pobierz
SunnO +59
Witam szanowne Mirko.
15 minut temu zostałem obdarowany przez System Dystrybucji Kotków. Sąsiedzi znaleźli małą bidę pod moim autem a z racji że jadą na wakacje,nie mieli co z nią zrobić i zadzwonili po mnie. Natomiast ja stwierdziłem że jutro jadę do rodziców to ją przechowam do jutra i tyle. No ale zaczynam się obawiać że jednak będę miał lokatorkę ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Niniejszym otwieram konkurs na imię lub inspirację imienia dla
15 minut temu zostałem obdarowany przez System Dystrybucji Kotków. Sąsiedzi znaleźli małą bidę pod moim autem a z racji że jadą na wakacje,nie mieli co z nią zrobić i zadzwonili po mnie. Natomiast ja stwierdziłem że jutro jadę do rodziców to ją przechowam do jutra i tyle. No ale zaczynam się obawiać że jednak będę miał lokatorkę ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Niniejszym otwieram konkurs na imię lub inspirację imienia dla
źródło: 2b110e4039a340ccb1b923b721a1c810
Pobierz

#rozowepaski #gotujzwykopem
źródło: comment_16615315825QY6mGJGC4N6zyo8JoAubx.jpg
Pobierz868. Bite kotlety w papilotach. Przygotować kotlety bite, jak w uwa-
gach, posolić, popieprzyć" podsmażyć zlekka na płycie. Ostudzić. Przygo-
tować następny farsz: Obrane ,surowe pieczarki, szczypiorek i zieloną pie-
truszkę drobno posiekać, wymieszać, podsmażyć w maśle, posolić, popie-
przyć, dodać trochę przesianej bułki tartej. Wyciąć z
Rozumiem że niektóre rzeczy trzeba zrobić trochę na oko, bo zawsze będą jakieś inne warunki. To trzeba dodać trochę mąki, bo ciasto za mokre, albo nieco wody, bo za suche. Ale szklanki są różne, łyżki i łyżeczki też są różne. Nawet kostka masła kiedyś miała 250g, teraz ma 200, a i już zaczynają znowu na tym przycinać
źródło: comment_1661552704plpL3Dvk165i4f5y0APnut.jpg
PobierzPoza tym w przepisach, w których miałam podane ściśle ilości przypraw wychodziło tego zawsze
@Krachu: sa dwie szkoly, jedna chce standaryzacji i zeby ciasto wychodzilo zawsze takie samo, a jest jeszcze druga, artystyczna ktora lubi eksperymentowac, za kazdym razem jest troche inaczej. Ta pierwsza szkola lubi chyba te wszystkie maszyny gotujace thermomixy itp, bo one wszystko dokladnie odmierzaja i robią tak samo.
@Krachu: Wystarczy większy skill w gotowaniu i obyciu w kuchni. I tak nigdy nie uzyskasz tego samego bo albo będziesz miał produkty innego producenta, albo piekarnik grzeje inaczej, albo cokolwiek innego. W kuchni chodzi o to by jakiś przepis zrobić też po swojemu, próbować nowych rzeczy i cieszyć się z przygotowanego własnego dania.
Jak chcesz udawac speca to idź do jakiegoś przemysłowego robienia żywności to sie dowiesz, ze to wszystko zależy tez od konkretnych składników, a nawet ich partii, dlatego sie bada produktu codziennie albo i czescieh