Aktywne Wpisy
Koziom +1749
Jacek Jaworek znaleziony po 3 latach. Historyczna lista obecności.
#jaworek #polska #kryminalne #policja
#jaworek #polska #kryminalne #policja
Waiter98 +107
Hahahhahaha jak to KOBIETA stoi na autostradzie i nikt nie pomoże powtarzam KOBIECIE nikt nie pomoże #p0lka #bekazpodludzi
Mireczki, wołam taki zestaw tagów, bo ludzie z tych tagów mogą mieć wiedzę w tym temacie.
Szukam jakiegoś fajnego materiału (forma dowolna), która omawia zagadnienie "cache" stron internetowych. Znam i ogólnie rozumiem "kesz" przegladarkowy, wiem, że istnieją jeszcze serwerowe i ISP. Chciałbym to zrozumieć lepiej.
Podrzucicie coś? A może powinienem coś szerzej poczytać, żeby lepiej zrozumieć temat.
Z góry dzięki!
Bo to rozległy temat i poziomów cache może być od pyty. Weź sobie jakas implementację cache i poczytaj początek dokumentacji. Potem skocz do następnej, potem do dokumentacji jakiegoś CDN itd...
Jeśli możesz coś podrzucić to z góry dzięki
No chyba że jesteś tym typem managera, który naczyta się głupot bez zrozumienia i potem mówi osobom technicznym czego użyć :D
To jak już pożartowaliśmy to: nie szukam dobrych rad jak zarządzać produktem. No chyba, że rekrutujesz to możemy pogadać ;) Szukam wiedzy. Potrafię
Co do meritum to mam nadzieję, że jako product manager nie
@brokenik OK, to muszę jednak zgłębić temat bo to ciekawsze niż sądziłem. Głównie to interesuje mnie kwestia tego, jakimi prawami rządzi się pobranie najnowszej wersji serwisu, a nie tej "skeszowanej".
Na koniec. Pracuję z Delivery Architectami i Product Managerami i wiem, że są zarówno ci głupi i ci mądrzy. Nie wiem w jaki sposób uogólniłeś moją wypowiedź na wszystkie osoby pełniące te stanowiska, że wszystkich uważam za głupich ale ok.
@Wyrelworelowany: keszuje się statyczne strony, po stronie serwisu po każdej zmianie generuje się statyczne strony które mogą być keszowane, określa się na jak dlugo mogą być keszowane (nagłówki http o tym mówią) ale można wymusić zawsze aby CDN przeładował zawartość po update strony.