Wpis z mikrobloga

Przekonaj mnie, że iphone za 5000 zł jest lepszy niż moja motorola z androidem za 700 zł (nigdy się nie zawiesiła, internet, filmy, apki śmigają, nic nie muli)
Proszę bez żadnej ironii i szydery. Zarabiam >20 k jako dev, oprócz tego bawię się we flipy.

Nie narzekam na finanse. Dużo rozmawiam z ludźmi, gram w gierki na telefonie, videorozmowy, internety, aplikacje bankowe itd.

Do robienia zdjęć mam lustrzankę za 7k.

Dostałem macbooka od firmy, jakiś topowy model i oddałem po tygodniu.

#iphone #telefony #programista15k #programista25k #android #kiciochpyta #cowybrac
s.....u - Przekonaj mnie, że iphone za 5000 zł jest lepszy niż moja motorola z androi...

źródło: comment_1661422700mRfw6AHr0VJAgD8wD4bjGQ.jpg

Pobierz
  • 286
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

No widzisz czyli łącznie 7.7k i musisz targać lustrzankę, a człowiek cyk z kieszeni iphona i zdjęcie zrobi :)

@Kaczuszkaa: ha ha xD, a teraz wróćmy do poważnej dyskusji...

@sikalafoux Fani apple kiedy zobaczą że aparat fotograficzny z najtańszym obiektywem robi o niebo lepsze zdjęcia niż ich iPhone 2137 max pro super hiper

@Isitiah: Przecież to jest bardzo rzeczowy argument. Co z tego że lustrzanka robi Ci
  • Odpowiedz
@sikalafou Czasy się zmieniły i apple wcale nie odstaje cenami, aż tak jak kiedyś. Wypuszczając max 4 modele na rok są w stanie zagwarantować naprawdę dobry i dopracowany sprzęt. W przeciwieństwie do samsunga/xiaomi i reszty firm, które wypuszczają po 20 modeli na rok.

Nie rozumiałem fenomenu produktów apple, dopóki nie zacząłem ich używać na codzień.

Poniżej cena najnowszego xiaomi ( ͡° ͜ʖ ͡°)
l.....x - @sikalafou Czasy się zmieniły i apple wcale nie odstaje cenami, aż tak jak ...

źródło: comment_1661434842cyrifnt8Hb4OU8up1HJspo.jpg

Pobierz
  • Odpowiedz
@sikalafou: To dziwne, patrząc choćby na okazje na peperku, pod ajfonami jest rzesza takich jak ty, którzy to mają zdanie że ajfon to szajs i na siłę chcą zmieniać czyjeś zdanie a pod okazjami siajomi czy innego Samsunga nikt z IOS nie pisze jacy to frajerzy kupują Samsunga czy innego androida :)
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@sikalafou: z ciężka lustrzanką nie chodzisz wszędzie jak w przypadku telefonu. Co z tego, że robi dobre zdjęcia, skoro leży w szafie. Tylko nie próbuj mi wciskać kitu, że jest inaczej.
  • Odpowiedz
Może pójdź do sklepu i sprawdź na własnej skórze, różnic nie odczujesz czytając komentarze na wykopie. Podobnie jak z samochodem, dopóki nie wsiądziesz do lepszego to wydaje Ci się, że aktualny jest git.

@Heelouu: moja ex była fanem iphonów i sporo się tymi telefonami bawiłem, także nie muszę iść do sklepu. Wiem jak działają.
  • Odpowiedz
Zamiast za sobą ciągnąć lustrzankę każdy normalny człowiek skorzysta z telefonu - bo taka jakość mu w zupełności wystarczy. A kwestii aparatów oraz softu do nich iPhone jest świetny, jednocześnie nie odstaje już cenowo od reszty flagowców.

@Mirkosoft: tak samo wystarczy jak 13 mpx w zwykłym gównofonie za <1000 zł, różnica jest naprawdę nieznaczna.

Jak chcę robić DOBRE zdjęcia, to zabieram lustrzankę.
  • Odpowiedz
@sikalafou: > @Heelouu: moja ex była fanem iphonów i sporo się tymi telefonami bawiłem, także nie muszę iść do sklepu. Wiem jak działają.

@sikalafou: Czyli tak jak pisałem wyżej, chcesz żeby przekonać Cie do telefonu, który Cię nie przekonuje :)
  • Odpowiedz
"nigdy sie nie zawiesiła, nic nie muli" XD mi wystarczy. kogo wy chcecie oszukać? A moze za standard uwazacie, ze cos sie włacza 2 godziny xD

@monarchista: jacy wy? Ja odpowiadam tylko za siebie i swoje doznania. Bawiłem się wielokrotnie iphonami ex i nie dostrzegłem żadnej różnicy w szybkości działania.

Inna sprawa, że używam telefonów komórkowych od 20 lat i nigdy żaden mi się nie zepsuł ot tak sam z
  • Odpowiedz
Czyli tak jak pisałem wyżej, chcesz żeby przekonać Cie do telefonu, który Cię nie przekonuje :)

@Heelouu: nie przekonuje mnie, bo być może za słabo go znam i nie dostrzegam tych jego zalet, które nakazałyby mi zapłacić za niego 800% ceny mojego obecnego telefonu
  • Odpowiedz
konto usunięte via Wykop Mobilny (Android)
  • 2
@Mirkosoft: Mój tata od ponad 30 lat robi zdjęcia aparatem i przez te 30 lat nie ma problemu z noszeniem aparatu, a chętnie zobaczę zdjęcie z telefonu zgrane na komputer i powiększone żeby zobaczyć jakiś szczegół, w porównaniu do aparatu to będzie zwykle rozmazane niewyraźne gowno.
  • Odpowiedz
@sikalafou: z tego co napisales, nie masz prawa wyciagac zadnych wniosków pod teze.
1. bawiles sie czyli nie miales okazji uzywac. jedynie sie pobawiłeś. taki test nie mówi niczego.
2. to, ze ci sie nie zepsul to zaden argument. prawdopodobnie nie zepsułby ci sie i iphone ponieważ może jesteś osobą, która dba o sprzęt albo masz farta.
3. moze o nie nie dbała. z danych dostepnych sprzety apple są dlugowieczne
  • Odpowiedz
@Heelouu: nie przekonuje mnie, bo być może za słabo go znam i nie dostrzegam tych jego zalet, które nakazałyby mi zapłacić za niego 800% ceny mojego obecnego telefonu

@sikalafou:

* Płynność i stabilność
  • Odpowiedz
@Isitiah: i ten aparat też bedzie gówniany na 100% widoku. nikt nie próbuje naginać rzeczywistosci, ze telefon bedzie lepszy od aparatu ale na litość boską argument o przyblizaniu ma tyle samo sensu co zoom x100 w samsungu - 0.
a jest też wiele okolicznosci gdzie telefon bedzie zawsze lepszy od najlepszej lustrzanki. typowo randomowe miejsca na mieście z zwykłym oświetleniem. Telefon dzieki sztucznej inteligencji przepalone miejsca przyciemni a ciemne doświetli,
  • Odpowiedz
z ludźmi, gram w gierki na telefonie, videorozmowy, internety, aplikacje bankowe itd.

Do robienia zdjęć mam lustrzankę za 7k.

@sikalafou: nie jestem fanem Apple (xiaomi here), ale z tą Motorolą to przesadziłeś ;) większego gunwa dawno nie widziałem - mam takie służbowe i żałuję że kupiłem też córce jako pierwszy telefon.
  • Odpowiedz