Aktywne Wpisy

Maudee +96
Czy Wy też czujecie takie silne obrzydzenie do treści AI? Nie chodzi mi tylko o teksty, ale ogólnie wszystko — grafiki, piosenki itd. Coś, co miało w swoim założeniu ułatwiać pracę, mnie skutecznie ją tylko obrzydza. W paru firmach, w których całkiem niedawno pracowałam, regularnie korzystali z Chatu GPT i ja rozumiem, że czasami nie chce się (albo nie starczy czasu) napisać paru zdań do posta na Facebooka, ale wszystkie to już

Wy też tak macie? Nie mogę przestać myśleć od poczatku jak uslyszalam o tym makabrycznym zagryzieniu, wręcz objedzeniu z mięsa na kończynach tego pana 46 letniego nieszczęśnika męczennika, nie bójmy się użyć tego słowa.🤞(╯︵╰,)
Cały czas porównuje w glowie odtwarzam do swoich jakich przebytych ran, uderzeń, bóli spowodowanych poważniejszymi urazami i nie moge sobie wyobrazić co odczuwal na jakie tortuty byl skazany przez ten czas ten osamotniony dopadniety
Cały czas porównuje w glowie odtwarzam do swoich jakich przebytych ran, uderzeń, bóli spowodowanych poważniejszymi urazami i nie moge sobie wyobrazić co odczuwal na jakie tortuty byl skazany przez ten czas ten osamotniony dopadniety

![Atak prorosyjskiej grupy na oczyszczalnię ścieków na Podkarpaciu [AKTUALIZACJA]](https://wykop.pl/cdn/c0834752/6aac314c84a38b5a9975b1395062a227892e5f962291c068117ea94470c930a6,q80.jpg)

Na którym rynku jest łatwiej o znalezienie pracy/dostanie się na staż - backend czy frontend? Gdzie jest obecnie większy przesyt kandydatów? Nigdy nie interesowałem się jakoś bardzo tematem, czasami hobbistycznie coś tam bawiłem się w HTML, CSS i JS, nic poważnego. Zaczyna mnie jednak powoli męczyć praca po 12h za 3k, bez perspektyw jeżeli chodzi o rozwój. Dlatego chciałbym coś zacząć dłubać z nastawieniem na znalezienie w tym roboty z czasem. Tylko nie wiem czy rozwijać jakoś bardziej te umiejętności frontendowe, czy może lepiej wziąć się np. za Javę i ją sobie ogarnąć, później springboota i działać w webie od tej niewidocznej strony. Gdzie powinno być lepiej i ciekawiej, jeśli chodzi o możliwości na dłuższą metę?
#naukaprogramowania #programowanie #programista15k #praca #pracbaza #webdev #java #frontend #backend
---
Kliknij tutaj, aby odpowiedzieć w tym wątku anonimowo
Kliknij tutaj, aby wysłać OPowi anonimową wiadomość prywatną
ID: #62e84c8ad0bd886629be8354
Post dodany za pomocą skryptu AnonimoweMirkoWyznania ( https://mirkowyznania.eu ) Zaakceptował: Eugeniusz_Zua
Wesprzyj projekt
@AnonimoweMirkoWyznania: jeśli tylko z tego względu chcesz pchać się w potencjalne wypalenie zawodowe w bardzo krótkim czasie, to lepiej od razu daj sobie spokój. Po prostu idź w technologię która Tobie odpowiada, a jak już będziesz w tym dobry, to pracę dostaniesz z palcem w dupie. Grunt to robić jak najszybciej własne projekty do pokazania
---
Zaakceptował: Eugeniusz_Zua
@AnonimoweMirkoWyznania: To nie jest żaden problem, bo designem się zwykle zajmuje kto inny. Frontend odpowiada za wdrożenie gotowego designu, ewentualnie ci bardziej doświadczeni podpowiadają kolegom designerom, co można by ich zdaniem lepiej zrobić/zaprojektować pod kątem UI/UX.