Aktywne Wpisy

ibleedforyou +3
nie jestem smutna ale dziwnie sie czuje jakos
jakbym zyla w symulacji jakiejs xd
jakbym zyla w symulacji jakiejs xd

dywergent +12
ide spac, obym sie juz nigdy nie obudzil
źródło: 1761927637187318
Pobierz

Pani red. Jaworowicz uprasza się o dopełnienie przepowiedni.
#mieszkanie #nieruchomosci #kredythipoteczny #stopyprocentowe #heheszki
źródło: comment_1658818269JRen7tB4v57jJlsk3KoNqH.jpg
PobierzChłop się nigdy nie pogodzi, że przespał czas na branie mieszkania xD
@Tomahawkkk: przecież masz napisane jesień 2023, poczekaj chwilę( ͡° ͜ʖ ͡°)
Te procesy działaja z pewną inercją - najpierw zwiekszenie koszty pozyskania pieniądza, potem zwijanie firm, nastepnie doższe wszystko (+ niedobory) a na końcu zwiekszanie bezrobocia. Potem do magików dotrze, że ni ma komu kupować, więc komu sprzedasz?
Przewidujesz do jesieni 2023 spadki o 40 kilka procent?
Życie to ciągła gra i nigdy nie wiadomo na 100% co zrobić, a kto nie ryzykuje ten nic nie ma.
@szuineg: nie, to wymówka usprawiedliwiająca idiotyczne decyzje. A wystarczyło wziąć kredyt na własne lokum na stałej stopie procentowej, nie dość że jeszcze kilka lat absurdalnie tanich odsetek, to jeszcze wakacje kredytowe niesamowicie pomogły.
@szuineg: nie, to wymówka usprawiedliwiająca idiotyczne decyzje. A wystarczyło wziąć kredyt na własne lokum na stałej stopie procentowej, nie dość że jeszcze kilka lat absurdalnie tanich odsetek, to jeszcze wakacje kredytowe niesamowicie pomogły.
@SzitpostForReal a co powiesz jak za 2-3 lata stopy będą znowu na 1-2% i w sumie
@hpiotrekh: nie, ale inflacja robi swoje
źródło: comment_1658828373CCPNFf24LmVf66g1bGARNk.jpg
Pobierz@hpiotrekh: To niesamowite, że po tym co się dzieje, wzroście miniratki razy dwa, spadku sprzedaży u deweloperów o połowe, praktycznie zamrożeniu ruchu na rynku wtórnym, wakacjach, dotacjach itd - Wy dalej piszecie, że połowa 2021 to był fantastyczny moment na zakupy
@szuineg: oczywiście, bo kredyt można refinansować, ale tego oczywiście ludzie z grupy kto nie ryzykuje" nie wiedzą
To niesamowite jak wy czekacie na spadki, które w najlepszym razie cofną was do 2019 albo i nie, i jedyne co osiągnięcie to strata 5 lat na ten życzeniowy bełkot XD
@hpiotrekh: Ten wpis jest z połowy 2021, ze szczytu pompy i runu na kurniki inwestycyjne. Wtedy Gatnar domagał się pierwszych podwyżek stóp, a Glapiński i Kightley nawijali kocopły, że to byłby szkolny błąd.
A tak w gruncie rzeczy to luzowanie ilościowe należało zakończyć najpóźniej na jesieni 2020. Wtedy ani nieruchy by nie wzrosły, ani inflacja tak bardzo i dolar byłby silniejszy. Zamiast rozłożonego w
I może dalej czekać na obniżkę cen mieszkań o 25%.
To nic że mieszkania poszły o 40% w górę, a zdolność o 50% w dół ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Jeśli ktoś nie wziął mieszkania wtedy to ma p--------e i sam wiem że teraz bym nie
@hpiotrekh: No fajnie, ja też tasuję, bo na rynek pracy wszedłem w 2019, a w zeszłym roku doszedłem do takiego momentu, że mogę komfortowo myśleć o zakupie mieszkania, ale nie chciałem się pakować w kredo z małym wkładem i drogą nieruchomością. Ze zdolnością nie mam problemu, jak dla mnie to