Aktywne Wpisy
Patryk4 +9
Gwizdanie na prezydenta to brak szacunku do własnego kraju, nawet jak się go nie lubi. Szczególnie że występuje na arenie międzynarodowej.
#igrzyskaeuropejskie
#igrzyskaeuropejskie
Dzisiaj doświadczyłem zbawiennego wpływu Ukraińców na Polski rynek pracy.
Przypominam, że jeszcze niedawno, każdy kto śmiał śmieć powiedzieć, że ukry będą dla Polaków konkurencją, był onucą, agentem Putina albo w najlepszym wypadku zaledwie nieudacznikiem, który nie zarabia 15k jako programista i ukrainiec w ogóle może być dla niego jakąś konkurencją.
Dzisiaj Saszki i Wanie w firmie podebrały mi klienta ,,bo oni mają kogoś taniej i oni wsadzą swojego''. Wszystko już miałem ogarnięte,
Przypominam, że jeszcze niedawno, każdy kto śmiał śmieć powiedzieć, że ukry będą dla Polaków konkurencją, był onucą, agentem Putina albo w najlepszym wypadku zaledwie nieudacznikiem, który nie zarabia 15k jako programista i ukrainiec w ogóle może być dla niego jakąś konkurencją.
Dzisiaj Saszki i Wanie w firmie podebrały mi klienta ,,bo oni mają kogoś taniej i oni wsadzą swojego''. Wszystko już miałem ogarnięte,
Jako że nie mam żadnej nieruchomości to siłą rzeczy muszę wynajmować aby gdzieś mieszkać. Całe swoje wcześniejsze życie mieszkałem na Śląsku wobec czego postanowiłem rozejrzeć się za mieszkaniami w innych rejonach Polski do których mam sentyment. Research wywołał we mnie efekt podobny do mema z nietoperzem: "Jezu, wy tu tak żyjecie?". Jak to jest możliwe, że w Polsce przy zarobkach które są jakie są mieszkanie w Opolu może kosztować miesięcznie prawie 3000 zł z czynszem + media. Sprawdzałem też inne lokalizacje - Białystok, Gdańsk. Przecież to nie ma szans zarobić na to.
Jestem strasznie zawiedziony bo wiem że powrót jest praktycznie nierealny.
#emigracja #niemcy #polska #nieruchomosci #mieszkania
@Igielny: ty chyba szukasz po jakis loftach
Umiesz używać sortowania? Masz, zrobiłem to za ciebie dla Białegostoku, pełno mieszkań za 1200 zł
https://www.otodom.pl/pl/oferty/wynajem/mieszkanie/bialystok?market=ALL&ownerTypeSingleSelect=ALL&distanceRadius=0&locations=%5Bcities_6-204%5D&viewType=listing&by=PRICE&direction=ASC
Nie mieszkają w mieszkaniach za 3 tysiące tylko w tym co ci wysłałem
od 1400zł w górę masz całą masę ofert, ja również nie wiem jak ty szukasz
@shadow_hunter
Myślę że #!$%@?ście się tego szukania, a chodzi ogólnie o chory wzrost cen. Wiem że można znaleźć klitkę za drobne, ale w życiu nie chodzi o to żeby żyć na kilku metrach kwadratowych z meblami które pamiętają epokę Gierka. Zawsze da się znaleźć taniej, ale ten lepszy "standard" jest niadekwatny do zarobków i do realiów panujących w Polsce.
Weź pod uwagę że obecnie Niemcy są krajem o niższych kosztach utrzymania.